Frågor mellan dröm och verklighet

Ibland har jag lite svårt att skilja på fantasi och verklighet när det kommer till böcker. Jag kan referera till bokkaraktärer som vore de människor av kött och blod. Inspirerad av denna egenhet följer nu en enkät!

Om du kunde hoppa in i en bok och leva i den världen, med bokens personer. Vilken bok skulle du välja?

Jag hade gärna umgåtts med Emily, Ilse, Teddy och Perry i böckerna av L M Montgomery. De verkar ha det trevligt, om än lite väl dramatiskt ibland.

Vilken bokkaraktär skulle kunna bli din bästa vän?

Ovan nämnda Emily hade funkat, men kanske är hon lite för snäll för mig.  Jag skulle nog kunna ha kul med Karin Adler i Ann Rosmans böcker. Det är en avslappnad och kul tjej, något neurotisk, men vem är inte det. Jag tycker också väldigt mycket om Emma i En dag.

Och vem skulle du inte alls gå ihop med?

Jag hade inte klarat av Bunny Corcoran i Den hemliga historien. Maken till irriterande människa får man leta efter, men så gick det som det gick för honom också.

Vilken karaktär skulle du aldrig vilja byta plats med?

Jag vill definitivt inte byta plats med Katniss i Hungerspelen. Tala om pressad situation och taskigt läge. Längtar efter att få veta hur det slutar, men det är lång väntetid på biblioteket.

Vilken karaktär skulle du inte vilja möta en mörk natt?

Det finns många läskiga karaktärer i litteraturens värld som jag inte vill möta. Hemskast tycker jag dock att det är med dem som först verkar ganska normala, som Erik i Och allt är förvridet. Eller de på ytan respektabla som Eugene Achike i Lila hibiscus.

Vem skulle du kunna tänka dig att äta en middag med?

Jag skulle gärna träffa Cecilia i Katerina Janouchs böcker över en bit mat. Hon verkar vara grymt trevlig.

Vem skulle du vilja jobba med?

Varmt, skönt, lite spänning och mycket te. Jag väljer att arbeta på Damernas detektivbyrå med Mma Ramotswe. Det låter som ett rätt trevligt jobb.

Vem skulle du absolut inte vilja ha som chef?

Det vimlar ju av hemska polischefer i böckernas värld, men värst skulle det nog vara att ha Charlie Blackwell som chef. Han är kanske charmig, men det hade knappast funkat att jobba med honom.

Gör en resa tillsammans med en litterär person. Vart skulle du resa och med vem?

En resa tillsammans med Allan Karlsson skulle nog vara spännande, men jag väljer att göra London med Barbara Havers, det hade kunnat bli kul!

Om du fick gifta dig med en litterär person, vem skulle det då vara?

Ja, det här är ju lite känsligt ändå. Hoppas att maken har överseende med frågan. Och svaret. Jag har klurat och klurat och klurat, men de flesta har ju ganska många fel och brister. Jag skulle till exempel aldrig gifta mig med en polis, men Roy Grace, Peter James hjälte, verkar vara en trevlig man.

1 reaktion på ”Frågor mellan dröm och verklighet”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d