Dags för deckarpris

Idag utser Svenska Deckarakademin bästa svenska- och bästa översatta kriminalroman. Då jag inte läst någon av de nominerade böcker tänker jag inte spekulera i vilka böcker som borde prisas. Istället tänkte jag avslöja vilka av de nominerade böckerna jag vill läsa.

Nominerade till bästa svenska kriminalroman 2010:

Grebe, Camilla & Åsa Träff: Bittrare än döden (W & W) Vill jag absolut läsa, då deras debutbok var riktigt, riktigt bra.

Kepler, Lars: Paganinikontraktet (Albert Bonniers förlag) Kommer jag med största sannolikhet inte att läsa, då jag tyckte att Hypnotisören var både dålig och onödigt våldsam.

Lönnaeus, Olle: Mike Larssons rymliga hjärta (Damm) Vill jag definitivt läsa då jag hört mycket gott om den, men jag måste kolla upp vilken bok som är först i serien, om det nu är en serie. Jag har i alla fall Det som ska sonas i hyllan.

Ohlsson, Kristina: Tusenskönor (Piratförlaget) Vill jag också läsa. Jag gillade Askungar och huvudpersonen Fredrika Bergman är väldigt sympatisk.

Persson, Leif G W: Den döende detektiven (Albert Bonniers förlag) Jag har faktiskt inte läst något av G W ännu. Om jag ska göra det kommer jag inte att börja med den här.

Bästa till svenska översatta kriminalroman 2010:

Faïsa Guène: Sista Beställningen på Balto (Norstedts) Vill jag absolut läsa. Blev rekommenderad Kiffe kiffe tomorrow av en kollega.

Reginald Hill: Dödsmässa (Minotaur) Nja, jag har läst en Reginal Hill och den var sanslöst tråkig.

Arnaldur Indridason: Mörka strömmar (Norstedts) Har inte läst något av honom ännu, men kan tänka mig att göra det. Börjar med bok nummer ett i så fall.

Deon Meyer: Devils Peak (Weyler) Nja, jag är tveksam. Jag läste halva Dead before dying i somras. Ingenting för mig.

Iain Pears: John Stones fall (Brombergs) Nej, inte heller den här lockar direkt.

Det här känns spontant som lite tråkigare böcker måste jag säga. Bra, då min läslista är lång så det räcker.

Uppföljning imorgon, då vi vet vilka som prisas!

6 reaktioner på ”Dags för deckarpris”

  1. Olle Lönnaeus borde du verkligen läsa. Jag har läst både Det som ska sonas och Mike Larssons rymliga hjärta. Den andra är betydligt bättre om du frågar mig. John Stones fall håller jag på med just nu och efter runt 200 sidor tycker jag den är riktigt bra.

  2. Åh, gillar du inte Iain Pears? Jag läste hans Porträttet för några år sedan och blev helt begeistrad. Den är i och för sig inte en deckare, men jag ska nog definitivt ge John Stones fall en chans.

  3. Om ungefär en kvart ska jag åka till Stadsbiblioteket i Eskilstuna där Svenska Deckarbiblioteket är inhyst och höra tillkännagivandet på plats. Kl 15 sla det ske. Kanske blir en liten rapport på bloggen sen.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: