Om och kontakt

Det är jag som är O, Linda O och här bjuder jag på mina tankar om böcker och läsning enligt O. Sedan jag startade Lilla O i januari 2009 har jag verkligen hittat min plats i den ytterst trevliga bokbloggarvärlden.

Jag vill bjuda er på det bästa om det mesta. Alltid med en personlig touch. I min läsning blandar jag högt och lågt och du kommer att få läsa om allt från chick-lit till nobelpristagare. Det finns bra böcker inom alla genrer och bra böcker är till för att läsas. Oftast läser jag det som skulle kunna kallas samtidsromaner och då både för vuxna och ungdomar.

Ibland tar jag er med till skolans värld, då jag är lärare och även läromedelsförfattare. Fokus är då läsning med elever på olika sätt, vilket är något jag brinner för.

Förhoppningsvis kan inläggen i bloggen roa er och ibland få er att fundera lite.  Mitt mål är i att varje inlägg ska vara genomarbetat och ni kommer definitivt inte att mötas av några kopierade baksidestexter. Det här är mina texter, på mitt sätt.

Lämna gärna en kommentar, det är i diskussionen bloggandet växer till något mer än bara det egna skrivandet.

 

Välkomna hit allihop!

Nyhetsbrev

Varje månad skickar jag ett nyhetsbrev med information om vad som hänt det senaste på bloggen och vad som är på gång. Fyll i din mailadress nedan för att starta din prenumeration. 

Kontakt

Vid förfrågan om recensionsexemplar var vänligt maila till info [at] enligto.se Jag återkommer om intresse för läsning finns.

Böcker jag själv efterfrågar läses alltid, medan de som skickas spontant blir lästa om intresse finns. Jag föredrar e-böcker. På bloggen skriver jag om alla böcker jag läser ut och självklart skriver jag vad jag tycker. Att beställa en positiv recension går definitivt inte. Däremot läser jag sällan ut böcker jag inte tycker om och bloggar inte om halvlästa böcker.

Jag har också valt att ha en reklamfri blogg, varvid förfrågningar om annonser och specialskrivna reklaminlägg inte kommer att besvaras.

Det går också att kontakta mig via följande formulär:

 

Integritetspolicy

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar de uppgifter in som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning. Kommentarer från besökare kan komma att kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost. Sidan använder tillägget Akismet som är en anti-skräppost tjänst. Den lagrar kommentatorns IP-adress, användaragent, hänvisare och webbplats-URL (tillsammans med annan information som tillhandahålls direkt av kommentatorn såsom dess namn, användarnamn, e-postadress och själva kommentaren).

20 reaktioner på ”Om och kontakt”

 1. Godmorgon Linda

  Hittade bloggen och fastande…Tack
  Min kusin fyller år och hon älskar att läsa, så jag ska ge henne din blogg i present.
  Tack för senast – Underbar dag

 2. Nej, din boksmak står mig upp i halsen. Att skriva att Östermalmsmorden är en av de sämsta böcker du läst(sic!)diskar dig tyvärr på livstid. Sad…

  1. Nej men hej igen Ulla. jag antar att du är samma Ulla som försvarat Lars Bill i min förra blogg och även i andra bloggar?! Jag tyckte inte alls om Östermalsmorden och är ledsen att det gör dig så upprörd. Undrar verkligen vad du har för relation till författaren då du verkar se det som ditt uppdrag att försvara honom. Ett tips är att göra det lite mer balanserat så kanske du får fler att tycka som du.

 3. carin thiria bark

  finns det någon tråd om skrivarkurser du varit på, lite mer om din roll som boktyckare (du får ju böcker till dig) och om ditt eget skrivande? jag “mölar” din blogg o är så nöjd över att jag kommit på att jag kan ha den i telefonen när jag går till en av mina favoritplatser, Lerums bibliotek.

 4. Elisabeth Tomori

  Ser fram emot att kika igenom din blogg efter bra boktips, har redan hittat flera böcker jag blev nyfiken på!
  Kan inte låta bli att tillägga en liten lustighet; vi kallar vår yngsta dotter Olivia, för Lilla O 🙂

  1. Elisabeth Tomori

   Nej, det har jag inte gjort. Men det är ju inte försent än, jag har tyvärr inte läst den själv så då slår jag ju så att säga två flugor i en smäll ^^

 5. Hej! Jag tycker mycket om din blogg. Jag undrar om du kanske har några tips på lättlästa ungdomsböcker för en åk 8. Det gäller en grupp SVA-elever med inte så hög nivå på svenska.

  1. Sms från Soppero av Ann-Helén Laestadius har jag läst med elever på språkintroduktion. Den handlar om en tjej som bor i Solna, men har sin samiska släkt i Soppero och funderar mycket över sitt samiska arv. Annars har Vilja förlag en del bra och lättlästa ungdomsböcker. Bland annat en bearbetad version av Arkan Asaads Stjärnlösa nätter.

 6. Tack för otroligt bra och användbara boktips. Min tjej tipsade mig om sidan, och tro det eller ej – hon hade ju helt rätt 😉

 7. Hej,

  Vilken fin blogg du har, gör du någonsin jämförelser av ljudboksföretag eller liknande? Har sett en del sådana sidor men din åsikt hade vart uppskattad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: