Om en ettåring

Jag har bloggat sedan januari 2009 och ägnat mig åt renodlad bokbloggning sedan i somras. Jag måste säga att det hänt en del sedan jag började. Det finns sökmotorer för bokbloggar och Bokbloggar.se fyller nu 1 år. Trafiken ökar därifrån  och det jag gillar bäst är den hyfsat nya slumpgeneratorn där jag faktiskt hittat några nya bloggar.  Det är definitivt bra att det finns sidor där alla bokbloggar finns samlade.

Bokbloggar.se firar sin ettårsdag med en utlottning av ett rejält bokpaket, drömmen för en bokfixerad bokbloggare så klart. Helt klart rätt taktik för att få gratulationer och uppmärksamhet!

Bokbloggare är förresten rejält i ropet med det nyinstiftade litteraturpriset som faktiskt nämndes på Babel igår. Just Breakfast Bookclub och En bokcirkel för alla satsar på träffar, virituellt och IRL. Andra bloggar ägnar mest tid åt att skriva om böcker de läst, medan andra drar igång utmaningar eller skriver om något bokrelaterat de tänkt på. Jag gillar blandningen, en blandning som också slår igenom i Bokmässans val av bloggambassadörer.

Det har också debatterats om bloggbloggare som kritiker och att det ens blir en debatt tyder väl på att bloggar anses betydelsefulla nog att i alla fall protestera mot och kanske har tagit makten över boktipsen.

3 reaktioner på ”Om en ettåring”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: