10 bra böcker jag läst 2013

Också jag summerar de första sex månadernas läsning genom att presentera de tolv bästa böckerna (av hittills 72) jag läst, i den ordingen jag läste dem. Omläsningar ej medräknade. (ja, ja, jag vet att det ska vara tio, men det var en omöjlig uppgift)

 1. En storm kom från paradiset, Johannes Anyuru
 2. En man som heter Ove, Fredrik Backman
 3. Och i Wienerwald står träden kvar, Elisabeth Åsbrink
 4. Jag, En, David Levithan
 5. Mississippi, Hillary Jordan
 6. Gone girl, Gillian Flynn
 7. Berättelser från yttre förorten, Shaun Tan
 8. Fågelbarn, Christin Ljungqvist
 9. God natt, oktober, Valle Wigers
 10. The Age of Miracles, Karen Thompson Walker
 11. Innan jag somnar, S J Watson
 12. Dagarna med farmor, Frédérique Deghelt

Vilka är de bästa böckerna du läst i år?

 

7 reaktioner på ”10 bra böcker jag läst 2013”

 1. En ära att få vara med! Men Gud vad lite jag läser, inser jag när jag ser din lista. Mycket att kolla upp, tack för tips! En storm kom från paradiset var dock fantastisk, vilken enorm, närmast fysisk, upplevelse det var att läsa den. Keep up the good work! Trevlig sommar!

  1. Skriv du istället för att läsa så fler böcker av dina böcker kan nå topplistan! Trevlig sommar till dig också!

 2. Känns bra att se att tre av dina toppar redan finns i min bokhylla och att ytterligare två funderar på att flytta in 🙂

 3. Jag har bara läst The Age of Miracles och älskade den. Men Gone Girl står i bokhyllan och väntar.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: