En fantastisk bok som berör

Dagarna_med_farmor-637x1024

Dagarna med farmor av Frédérique Deghelt hamnade av en slump i min iPad. Det händer ibland att jag klickar mig in på elib och laddar ner den första boken jag fastnar för. Det som lockade mig med just den här boken var det fantastiskt fina omslaget och så självklart den franska författaren.

Det jag fick var en fantastisk historia om en farmor  som inte längre kan klara sig själv, utan ska flyttas till ett vårdhem. Sondottern Jade inser snart att farmodern Mamoune inte kommer att leva länge om hon placeras där och bestämmer sig istället för att ta med henne hem till sin lägenhet i Paris. Jade berättar inte för någon om planerna för att ingen ska kunna hindra henne.

Vi får följa Jade och Mamoune under en rad trevliga veckor i Paris. Det visar sig att de delar intresset för litteratur. Den Bibel Mamoune alltid läst i var nämligen egentligen en rad klassiska romaner med samma skyddsomslag. Mamoune hjälper också sin sondotter med det manus som inte riktigt vill bli färdigt och en mycket respektfull vänskap ersätter den relation som farmor och barnbarn som de tidigare haft. Det visar sig att de två kvinnorna har mer gemensamt än de någonsin kunnat ana.

Dagarna med farmor är en fantastisk bok om kärleken mellan människor och till böcker. En riktig pärla som du inte får missa. Jag läste den med ett fånigt leende på läpparna och kunde inte sluta. Historien om Jade och hennes farmor är något av det finaste jag läst.

19 reaktioner på ”En fantastisk bok som berör”

  1. Din beskrivning påminner mig om Anna Gavaldas bok. Läste den för något halvår sedan och älskade den, ska kika närmare på den här också:)

  2. Håller helt med dig, så här skrev jag på Facebook för någon vecka sedan: Börja morgonen med att läsa ut en bok, en bok som fick mig att leta fram papper och penna och börja skriva recension innan den var slut. Detta är en vacker bok, en bok att ta sig tid att läsa, en bok jag önskar jag ägde för att kunna skriva i marginalen, stryka under…
    En vacker bok om läsning, om skrivande, om att upptäcka internet, men framförallt en vacker bok om två generationers vänskap, om åldrande och kärlek.
    Boken handlar om Jade, som hämtar sin 80-åriga farmor, när hennes fastar vill skicka farmodern till äldreboende och deras liv boende tillsammans under ett halvår.
    Detta är en vacker och varm bok, som du måste läsa. Läs Dagarna med farmor av Frédérique Deghelt

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: