Böcker jag slukat

Annika vill att vi tipsar om sträckläsningsböcker. Sådana vi slukat.

Kan du ge tips på en bok som man absolut inte kan lägga ifrån sig? Om du kan får du gärna ge förslag på en bok inom så många genrer som möjligt, men det är absolut inte ett krav för att vara med i jerkan. Förslag på en bok är lika välkommet som förslag på tio!

Det som gör det lite svårt att besvara den här frågan enkelt, är att jag sträckläser fler böcker när jag är ledig. Dels för att jag då har tid att göra det, men också för att jag läser bättre då jag är utvilad. Men några tips har jag allt.

Fiskar ändrar riktning i kallt vatten av Pierre Szalowski är en lättläst och charmig bok som jag läste i en sittning för några veckor sedan. Definitivt läsvärd.

En man som heter Ove av Fredrik Backman är definitivt en bok jag omöjligen kunde lägga ifrån mig. Rolig, tänkvärd och sorglig.

Det fördolda av Hans Rosenfeldt och Michael Hjort är en bok jag slukade. Att den sedan avslutades med en rejäl cliffhanger gjorde att jag började läsa fortsättningen typ två minuter senare.

Både Cirkeln och fortsättningen Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren är riktiga sträckläsare. Unputdownable, som man säger. Rekommenderas till såväl gammal som ung.

Sharp Objects av Gillian Flynn fullkomligt tryckte jag i mig en varm sommardag. Underbar!

American Wife av Curtis Sittenfeld var omöjlig att slita sig ifrån. En så fin historia som verkligen griper tag.

Resa i Sharialand av Tina Thunander är en reportagebok från Saudiarabien. Mycket, mycket läsvärd!

Fågelbarn av Christin Ljungqvist var den senaste boken jag sträckläste. Jag var tvungen att få veta vad som egentligen pågick i den riktigt knepiga familjen.

Vilka unputdownables kan du tipsa om?

7 reaktioner på ”Böcker jag slukat”

  1. Åh Ove, Cirkeln och Eld (måste bli färdig med recensionen) slukade jag också, de andra på din lista har jag inte läst, men tack för tipsen. 😀

  2. Fiskar ändrar riktning i kallt vatten har jag reserverat på biblioteket, så förhoppningsvis kommer jag att läsa den snart. Jag fastnade för boken direkt när jag hörde talas om den.

    Gillian Flynn har jag hört så mycket gott om, och jag funderar på att börja med Gone Girl. Hoppas att den lever upp till förväntningarna 🙂

  3. Under gårdagen läste jag hela Christoffer Carlssons Den enögda kaninen så den kan jag het klart tipsa om idag. Eller varför inte Johan Theorins mycket obehagliga Sankta Psyko.
    Idag ska jag ge mig på Marian Keyes senaste The Mystery of Mercy Close som jag också räknar med blir en bladvändare jag inte kommer vilja lägga ifrån mig 🙂 Efter det borde jag kanske ta Sittenfelds American Wife som du har med i din lista då 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: