A shortlist full of women

Förut hette priset Orange Prize for Fiction, men nu har det fått det tydligare namnet Woman´s Prize for Fiction och idag presenterade 2013 års korta lista som består av:

Bring up the bodies, Hilary Mantel. Knappast överraskade att denna redan prisade bok finns med på den korta listan.

Flight behaviour, Barbara Kingsolver som fick Orange Prize for Fiction 2010 för The Lacuna och då faktiskt vann över Mantels Wolf Hall.

Life after life, Kate Atkinsson, som är en gammal bortglömd favorit. Det är säkert 15 år sedan jag läste något av henne. Kanske dags nu.

May we be forgiven, A.M. Homes. En helt okänd författare för mig. Jag hittade ett spännande samtal mellan henne och Jeanette Winterson.

NW, Zadie Smith är en bok jag definitivt vill läsa. Kanske ska ta en sommar med prisade kvinnor. Ganska lik min vanliga läsningen visserligen, men det finns många som fått just Orange Prize som jag tänkt läsa länge.

Were’d you go Bernadette, Maria Semple är en överraskande nominering för mig. Troligen för att jag varit lite dåligt påläst om boken. Omslaget signalerar chick-lit och det verkar det inte alls vara.

 

Jag tippar Mantel som vinnare, men hon kanske har vunnit nog? En bra lista känns det spontant som. Lite tråkigt, men inte så överraskande att Gillian Flynns Gone girl inte kom med. Annars lockar också The Innocents på långa listan.

7 reaktioner på ”A shortlist full of women”

  1. Jag har ju läst Bernadette, vet inte om den förtjänar priset men den underhöll iaf mig på ett intelligent vis. Jag älskar Zadie Smith öven om jag inte läst den senaste och Mantel vill jag läsa omedelbums men får ju börja från bok nummer ett då 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: