Dagens VM-kultur: Australien

Idag spelas de första matcherna i VM. Premiärmatchen är mellan NZ och Norge klockan 9.00 och därefter följer Australien-Irland kl 12.00. Dagens kulturella inlägg handlar om Australien som jag gjorde ett VM-inlägg om även 2018. Två författare som jag nämnde då, Jane Harper och Liane Moriarty har fortsatt att skriva bra böcker. Jane Harpers senaste heter Exiles och den läste jag i våras. Liane Moriartys senaste Apples never fall var inte hennes bästa, men helt okej. Mycket underhållande var Nine perfect strangers, som också blivit tv-serie med Nicole Kidman i huvudrollen.

Andra böcker av författare från Australien som jag läst och gillat är Fyren mellan haven av M.L. Stedman och Den sista migrationen av Charlotte McConaghy. En författare jag är nyfiken på är Candice Fox.

Five bedrooms är en trevlig tv-serie från Australien. Tredje säsongen finns just nu på TV4-play. Vi får lära känna ett gäng singlar som bestämmer sig för att köpa ett hus ihop. Mycket charmig och väldigt australisk. Riktigt charmig var också Wellmania med min absoluta favorit Celeste Barber. Hon spelar också i The Letdown om mammor som försöker få livet att gå ihop. Gillar du 80-talsnostalgi rekommenderar jag istället The Newsreader.

2 reaktioner på ”Dagens VM-kultur: Australien”

  1. Gerald Murnane: ”The New York Times, in a big feature published on 27 March 2018, called him ”the greatest living English-language writer most people have never heard of””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: