Mina svar på U

Bokstaven U den här veckan och det är ju ganska lockande att säga U som utmattad efter förra veckans T som trött, men riktigt så tråkig tänker jag inte vara. Optimisten i mig vill istället säga U om i underbar för den underbara ledighet som faktiskt hägrar inte allt för långt bort.

Det blir också sista bokstaven på ett tag, då december som sig bör ägnas åt en julkalender där en rad boknördar svarar på frågor om böcker och jul. Någon gång i början av nästa år blir det istället bokstaven V och sedan ska vi väl försöka få klart det här eviga alfabetet.

 

1. Veckan fem ord som ska boktitlar är:

Undantag

Ungdom

Ungefär

Underlig

Ute

 

Eli i Låt den rätte komma in är ungdom, en underlig sådan som bland annat brukar vara ute bara i en t-shirt trots att det är kallt ute.

Alla skilsmässor torde vara svåra, hur civiliserade de än må vara och Annas och Mats skilsmässa är inget undantag.

Ungefär, hur ska jag koppla det till en bok. Hur tänkte jag? I alla fall tog det ungefär 19 minuter för Peter att förstöra en rad liv, inklusive sitt eget.

2. Och så lite klurigare kanske, en person med för- eller efternamn på U.

Den första jag kom att tänka på är Ulrika i Västergöhl, horan som flyr till Amerika tillsammans med Karl-Oskar och Kristina i Vilhelm Mobergs Utvandrarna. Hon behövs helt klart som en motpol till det ordentliga och tillknäppta paret.

3. Sist med inte minst vill jag att du berättar om en bok som är riktigt udda, på ett bra eller dåligt sätt.

Riktigt udda är huvudpersonen i Erlend Loes Fakta om Finland. Maken till underlig herre får man leta efter. Hela boken är udda, men bra udda, som  många av Loes böcker.

3 reaktioner på ”Mina svar på U”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: