Hej min bokvän!

Jag har visserligen svarat på typ samma enkät ett antal gånger, men istället för att länka kör jag helt nya svar. Här finns dock ett gammalt formulär och därifrån kan du klicka dig vidare till ännu ett. Vet inte hur mycket de skiljer sig åt egentligen, men om min hemliga bokvän vill spionera ordentligt kanske det kan vara kul att läsa fler svar. Eller så blir det bara förvirrande.

 

* Vilken genre håller du dig helst till då du läser?

Det blir mycket moderna romaner, ofta svenska och ofta skrivna av kvinnor. Jag läser deckare om de är välskrivna, spänningsromaner om det inte finns en massa hemliga agenter med och chic-lit om böckerna har charm och inte innehåller för mycket modetjafs.
* Favoritförfattare?

Barbara Voors är en favorit och av henne har jag allt, Maria Ernestam tycker jag också mycket om, men saknar inget. Funderade på om det finns favoriter där jag saknar böcker och Maggie O´Farrell är en favorit som jag tappat bort, liksom James Frey.
* Läser du på andra språk än svenska? Vilka?

Engelska funkar bra och jag skulle kunna tänka mig att testa norska och danska också. Det säger jag alltid men det blir liksom aldrig av.
* Lyssnar du på böcker? Vilket format, i så fall?

Nej, det funkar inte alls för mig.
* Samlar du på böcker av någon särskild författare?

Nej det skulle jag inte säga. Samlar jag på något så är det möjligen lyrik.
* Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? I så fall, var?

Inte av de jag äger, men på bloggen finns listor på de böcker jag läst sedan 1999 och dessutom en topp-100. Titta bland sidorna längst upp.
* Vad är du ute efter, då du läser?

Nya erfarenheter, avkoppling, att lämna vardagens stress, gärna lära mig något men det gör man väl alltid av böcker?!
* Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken?

Jag klarar inte av Liza Marklund trots att jag försökt. Har också svårt för Guillou. Dessa giganter. Som genre undviker jag till stor del fantastik, jag har börjat försöka mig på viss fantasy och lite skräck, men till stor del har jag svårt för det övernaturliga.
* Vad har du läst, men tänkt ”Aldrig mer!” om..?

Jag läste och gillade Snabba Cash, men gav upp Aldrig fucka upp och nu känns det lite aldrig mer.  Annars har jag inget direkt jag aldrig mer vill läsa. Jag brukar undvika det helt. Linwood Barclay är jag visserligen väldigt skeptisk till och Günther Grass. Jag kommer aldrig mer att läsa något av Günther Grass. Han har, tillsammans med Bertolt Brecht, helt förstört min syn på tyskspråkig litteratur.
* Finns det någon genre eller författare som du gärna vill prova på, men inte kommit dig för? Vilken?

Jag har en lista på författare jag vill läsa här och böcker jag vill läsa här. Jag är öppen för det mesta bara det är välskrivet. Överraska mig gärna, men helst inte med en 800-sidorsbok som på ytan inte alls verkar passa mig. Sälj in det snyggt så går jag nog på det mesta. Kanske till och med vampyrböcker på tyska.
* Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få?

Nej, inte egentligen.

* Vad gör du helst på fritiden?

Förutom läser och bloggar? Just nu är jag inne i en bra träningsperiod. Jag skulle önska att jag hade tid att se mer film och att jag hann med mina vänner lite mer.
* Samlar du på något?

Böcker 😉 Och så gillar jag pennor och anteckningsböcker.
* Favoritfärg?

Allt som är glatt, rosa, rött, orange, grönt, lila, turkost.
* Teve-serier som du uppskattar?

Klassiker som ER och brittiska diton som This Life och Cold Feet.  Bland serier som går nu gillar jag Grey’s Anatomy och Desperate Housewives.
* Favoritfilm? Eller: vilken slags film gillar du bäst?

Drama, eller söta romantiska komedier om jag är lite trött. Franska filmer är alltid bra. Action och skräck är dock inte min kopp te.
* Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak?

Jag är så himla konservativ när det gäller te. Svart ska det vara och inte med fruktsmak. Smaksatt kaffe har jag faktiskt inte testat. Samma där, inte för sött.
* Vilket slags godis tycker du bäst om? Och hur är det där med naturgodis, egentligen..?

Salt, mint och choklad funkar bra. Gillar marsipan också. Egentligen äter jag det mesta så länge det inte smakar hallon, viol eller körsbär. Naturgodis är okej, men det får inte vara för kryddigt, snarare frukt och yogurt.
* Stjärntecken? 

Oxe. Då ska man tydligen vara lugn…
* Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket till jul?

Jag är ingen pysselfantast. Avsky är ett starkt ord, men pysselsaker är inte för mig.
* Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett paket till jul?

Något som är juligt, men inte pråligt. Lycka till med det…

* Eventuella allergier eller födoämnesval (vegan, t.ex.)?

Tål inte äpplen och undviker därför allt som innehåller eller smakar äpple.

 

2 reaktioner på ”Hej min bokvän!”

  1. Din hemliga bokvän

    Fick för mig att jag hade lämnat min hälsning, men blev osäker och kan nu inte hitta den (jag, virrig? Pah!)… Så jag lämnar helt enkelt en till. Ifall att jag inte gjort det.

    Jag har i alla fall börjat plocka ihop grejer för fullt och redan valt böcker, nu när jag vet vad du gillar! 🙂

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: