Mina trötta, trista och tveksamma svar på T

 

T som i trött är läget just nu. Veckans bokstav är T och först ut är som vanligt fem ord som du ska koppla till boktitlar.

Trohet

Tillräckligt

Tuff

Tankfull

Tåg

Harry Potter åker tåg till Hogwarts och vägen till perrongen är tuff då man behöver ta sig igenom en tegelvägg. Jag har ännu inte läst alla böckerna om trollkarlen Harry, men kanske ska jag ta tag i Harry Potter och Fenixorden, som jag tror står näst på tur. Måste bara bli tillräckligt peppad först.

Tankfull är Belly i trilogin som handlar om henne och bröderna Jeremiah och Conrad. Hon har svårt att välja vem av dem hon ska vara med och det finns en hel del diskussioner om trohet.

Andra uppgiften är att presentera en karaktär med för- eller efternamn på T.

Tess är Beatrices syster och då hon försvinner bryr sig polisen inte speciellt mycket. Hon är ung, studerar konst, är bara 21 och anses inte pålitlig. I boken Sister av Rosamund Lupton får vi följa Beatrices jakt, en mycket spännande sådan.

Och så sista frågan som återknyter till inledningen. Vad läser du i perioder då du är väldigt trött och tappar läslusten lite?

Just nu läser jag lite här och lite där. Ofta märker jag att ögonen rör sig över sidorna utan att jag egentligen tar in det jag läser. Inte så bra. För att komma igång läser jag böcker som är lätta att ta till sig, men som inte är ytliga som Mats kamp och Avig Maria. Att läsa en bok som är en del av en serie, där jag redan känner till personerna brukar också funka bra. Tyvärr är det lättare att påbörja böcker än att avsluta dem, så det ligger ett gäng halvlästa böcker på vänt. Flera av dem har potential att bli riktiga favoriter, så det är egentligen väldigt synd att de misshandlas så.

Svara i egen blogg eller i en kommentar. Berätta gärna i en kommentar när du svarat så att vi andra kan klicka oss dit och läsa. Mina svar kommer senare!

6 reaktioner på ”Mina trötta, trista och tveksamma svar på T”

  1. Jag tror att man skulle kunna använda Harry Potter i alla sammanhangen i Bokalfabetet om man gjorde det systematiskt. Jag läser dem högt för barnen just nu (är på sjuan) och det är riktigt roligt.

  2. Håller med dig om att en bok i en serie där man redan lärt känna personerna kan vara bra att ta till, och jag känner också igen mig i det där att ögonen rör sig över bokstäverna men hjärnan tar inte in texten. Vad gör den då? För jag tycker inte heller att jag tänker på annat, jag är liksom bara … tom? Typ total medvetenhet fast helt tvärtom, kanske.

  3. Det här var en osedvanligt svår bokstav, kommer inte på något alls. Får läsa andras inlägg i väntan på nästa bokstav.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: