Vinster och ledtrådar

Helgen innehöll en hel del tävlingar, vilket innebär en hel del vinnare och för att jag ska få lite koll på vilka jag och förlagen ska skicka böcker till kommer här en sammanställning.

O i siffror först, där Anneli gissade på 163 och vann Fjäril i koppel, Zinat Pirzadeh. Adress skickas till förlaget som skickar boken.

Lena  gissade 147 och blev tvåa, hon vann En dag, David Nicholls. Jag ska hämta boken hos Pia Printz på mässan och skickar den sedan.

Camilla gissade 173 och blev tre, boken du får är Pojken i hiss 54, Karin Alfredsson. Överlämnas på Bokmässan, men vi behöver bestämma en träffpunkt. Bokbloggarrummet kanske?

Det andra räkneexemplet där summan skulle bli 115 gav vinnarna Therese som får  Strimmor av hoppRuta Sepitus och Maria som får Här ligger jag och blöder, Jenny Jägerfeld. Den förstnämnda var närmast och den andra näst närmast, lika när som trean, men lite snabbare. Jag har däremot ett extra exemplar av Pojken i hiss 54 om Spetsig vill ha den. Maila adress i så fall.

 

På begäran en uträkning:

16+ 14 + 51 – 12 – 7 + 53 = 115

Där 16 står för P som i Printz Publishing, 14 för N då Natur och Kultur gav ut Jenny J:s första bok. 51 är så gammal Selma L var 1909 då hon fick Nobelpriset. Sen tar vi bort svenska och kvinnliga pristagare och lägger till 53 som var det år Stalin dog.

Vem är jag? där vann Metta Anneli Jordahls nya bok. Post eller mässöverlämning?

Vem är jag? del 2 där vann Vixxtoria en Hellbergpocket. Amanda that is. Adress behövs, om du inte kommer till mässa förstås.

Vem är jag? del 3 där vann Vicky Hoppas och din adress har jag fått.

En inledningsmening från Birdsong kändes igen av Tess som vann en bok av Bodil Sjöström.

Vem är jag? del 4 finns kvar att gissa på och här handlar det om en verklig person som ändå är påhittad. Kika åt väster.

Inledningsmeningen om fika kommer däremot från en icke-skönlitterär bok. En väldigt rolig sådan som var aktuell förra bokmässan.

Bokmässetävlingen fixar ni självklart under mässan, liksom Författarbingot.

Tror det mesta är utrett nu, eller?

Några av er har mailat adress, andra sagt att de kan ta boken på mässan. Vissa böcker kommer förlagen att skicka ut och då behövs en adress i vilket fall.  Jag börjar plocka ner vinsterna i gröna påsar idag.

13 reaktioner på ”Vinster och ledtrådar”

 1. Det skulle vara kul att se uträkningen på det andra räkneexemplet. (Kan ju inte bara nöja mig med att jag vann en bok (!!!!!), måste se var jag räknade fel…)

  1. Men då räknade jag nog rätt ändå. Inte för att jag är rätt person att rätta någon i matte, men visst blir det 115? Som jag trodde innan jag fick för mig att du menade Marie Curie och inte Selma.

   Bra jobbat med alla inlägg och tävlingar senaste dagarna förresten! Har haft bloggen som startsida sen i fredags 🙂

 2. Oh, vad roligt att jag vann! (Dock räknade jag också med Marie istället för Selma…) Om du orkar kånka med boken så kanske vi kan lösa det på mässan på något vis? Jag tänkte hur som köra på din idé med en röd ros(alternativt någon annan röd blomma ) i håret så att folk känner igen mig!

 3. Jag har ju inte lämnat någon adress… Men finns det möjlighet att få boken imorgon på bokmässan – eller är det ett förlagsutskick?

   1. Vad bra! Vi ses säkert på något av de lärarinriktade seminarierna 😉 Jag tror att jag kommer att ha någon typ av färgglatt band runt knuten i mitt hår… Jag kikar efter en röd ros!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: