Fler inledningsmeningar

Jag skrev lite om inledningsmeningar i morse, eller rättare sagt igår, men det publicerades i morse. DN har också en artikel om desamma och tar där fram flera svenska exempel på klassiska meningar. Morrica bjuder också på tre riktiga höjdarmeningar i sitt inlägg.

Barbara Voors berättade under skrivarkursen i våras att hon skriver första och sista meningen först och sedan tänker att hon ”bara” behöver fylla i mitten. En ganska sund inställning, då inledningsmeningar ofta ger författare ångest enligt artikelförfattaren Örjan Abrahamsson. Överraskande ofta verkar svenska författare välja att skriva om vädret så där i början. Ganska så typiskt kan tyckas.

Här kommer en mening, vilken bok kommer den ifrån?

The Boulevard du Change was a broad, quiet street that marked the eastern flank of the city of Amiens.

 

Första person med rätt svar vinner Route 66 går till Trollhättan, Bodil Sjöström.

 

Lycka till!

 

 

3 reaktioner på ”Fler inledningsmeningar”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: