Ett räkneexempel till

Det blir en bokrelaterad räkneuppgift till, men den här gången handlar det inte om mig. I potten ligger två ungdomsböcker som går till de två som räknat mest rätt. Är det flera som kommer fram till samma siffra lottar jag.

Då kör vi!

Den pocketbok som ligger högst på Adlibris topplista är utgiven av ett förlag som börjar på en viss bokstav. Siffran du ska använda är bokstavens plats i alfabetet.

Lägg därefter till siffran som motsvarar första bokstaven på det förlag som gav ut Jenny Jägerfelds första bok, men sa nej till den andra som senare vann Augustpriser.

Lägg sedan till det antal år som världens första kvinnliga nobelpristagare fyllde det år hon fick priset.

För att siffran nu inte ska bli för stor vill jag att ni drar av det antal kvinnliga nobelpristagare som finns. Och då menar jag litterära pristagare.

För att minska siffran ytterligare kan du dra ifrån de svenska litterära nobelpristagarna också.

Någon fråga om den andra boken ni kan vinna måste det ju bli också. Den handlar om en inte så trevlig ledare. Lägg till det år han dog, skit i 1900 utan ta bara tiotal och ental. Annars blir siffran ohållbar.

Lätt som en plätt!

Du kan vinna: Strimmor av hoppRuta Sepitus eller Här ligger jag och blöder, Jenny Jägerfeld. Skriv i kommentaren vilken av dem du helst vill ha om du vinner.

6 reaktioner på ”Ett räkneexempel till”

  1. Jag gissar på 102! Och egentligen spelar det inte så stor roll vilken av böckerna jag skulle vilja ha. Men jag säger ändå Strimmor av hopp eftersom det var en bok som jag inte hade hört om innan och som verkade väldigt bra!

    1. Jag ändrar lite, insåg att jag ju faktiskt har läst (och dessutom HAR) ”Här ligger jag och blöder”. Trodde att det var ”Ett hål i huvudet” som lottades ut, är lite sådär lagom lördagsslö känner jag. Så skulle jag vinna är det Strimmor av hopp som jag helst vill ha. 🙂

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: