Den bästa läsningen 2015

Egentligen är det hopplöst att lista de bästa böckerna, då böcker i olika genrer är så vansinnigt olika och ibland svåra att jämföra. Dessutom är det svårt att välja några få av de 115 böcker jag läst. Här följer dock några av alla bra böcker jag läste 2015. Jag ger er årets topplista med 15 bra titlar:

 

Allt jag inte minns, Jonas Hassen Khemiri

Den vita staden, Karolina Ramqvist

Det här är hjärtat, Bodil Malmsten

Djupa Ro, Lisa Bjärbo

Göra sig kvitt Eddy Bellegueule, Édouard Louis

Hyresgästerna, Sarah Waters

Jag ger dig solen, Jandy Nelson

Jag heter inte Miriam, Majgull Axelsson

Livets outgrundliga mysterier, Benjamin Alire Sáenz

När hundarna kommer, Jessica Schiefauer

Teaching my mother how to give birth, Warsan Shire

The Disreputable History of Frankie Landau-Banks, E. Lockart

The Guts, Roddy Doyle

We are all competely beside ourselves, Karen Joy Fowler

Även detta går över, Milena Busquets

3 reaktioner på ”Den bästa läsningen 2015”

  1. Visst är det svårt att välja bästa boken ibland! Har inte läst så många på din lista men Jag heter inte Miriam är en fantastisk bok och en stark läsupplevelse. För mig var Hausfrau av Essbaum förra årets allra bästa, faktiskt i en egen liga, men efter den finns en hel rad med riktigt bra böcker.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: