Nödvändig läslista: Unga kvinnor

Jessica på Ord och inga visor bjuder på en läslista med böcker skrivna av unga kvinnor och uppmanar oss att göra detsamma. Här kommer mitt bidrag. Vissa kunde jag inte låta bli att ta med, trots att de redan finns på Jessicas lista. Sedan har jag tolkat just ”ung” med drygt 40. Funkar det?

Anna Schultze, Att ringa Clara

Céline Curiol , Utrop

Chimamanda Ngozi Adichie, Det där som nästan kväver dig

Delphine de Vigan,  No och jag

Elin Boardy, Allt som återstår

Elin Ruuth, Fara vill

Esther Roxberg, Antiloper

Justine Lévy, Vi ses på Place de la Sorbonne

Lina Ben Mhenni, Tunisian Girl

Liv Strömquist, Prins Charles känsla

Muriel Barbery, Igelkottens elegans

Nina Bouraoui, Pojkflickan

Nina Bouraoui, Våra kyssar är avsked

Saphia Azzeddine, Sånt jag berättar för Allah

Sara Hallström, Vi måste ha protein

Sara Ohlsson, Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

Sofia Nordin, Gå sönder, gå hel

Therese Bohman, Den drunknande

 

 

2 reaktioner på ”Nödvändig läslista: Unga kvinnor”

  1. Oj, oj … det var en hel del böcker det där och den enda jag har hört talas om är ”Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag”. Bra ändå att få så många tips. Desto mer har jag då framför mig att läsa. 😉

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d