If I could turn back time…

Anita skriver om tio böcker som hon önskar att hon kunde få läsa igen för första gången. Hon kallar det Top Ten Tuesday. Jag hänger på fast det inte alls är tisdag och faktiskt också fel vecka. Här är mina tio favoriter, utan inbördes ordning.

 

1. En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie. Skulle nog funka att läsa om också, men inte ännu.

2. En riktig läskig bok där överraskningen utgör en stor del (som så ofta i spännande böcker) är A thin dark line av Tami Hoag. Väldigt länge sedan jag läste något av henne. Ojämn författare, men när det är bra är det galet bra.

3. Bara Alice av Maggie O’Farrell är ruskigt bra och med tanke på hur länge sedan det var jag läste den kanske det funkar att läsa om den. Har en oläst bok av författaren i hyllan, så det blir ändå den först.

4. Efter attentatet av Yasmina Khadra är både bra och överraskande. Väl värd att läsa, men troligen inte så passande för omläsning.

5. Gå sönder, gå hel av Sofia Nordin är en av årets stora favoriter. Den hade jag gärna upplevt för första gången igen.

6. Timmarna av Michael Cunningham tål troligen en omläsning. Faktum är att den kanske kräver en för att alla små detaljer ska uppmärksammas. En fin bok!

7. Igelkottens elegans av Muriel Barbery är så bra att jag saknar ord. Trots detta skrev jag ett inlägg om den fyllt av superlativ.

8. Bara Alice av Lisa Genova är så gripande och så sannolik att den berör extra mycket. En bok man inte får missa.

9. Jag har läst hela hungerspelstrilogin, men tänk om jag hade fått göra det igen utan att veta hur historien slutar. Kanske är den första boken som heter just Hungerspelen den bästa.

10. Busters öron av Maria Ernestam är inte alls den historia man tror. Just därför önskar jag att jag fått läsa den igen för första gången.

 

Vilka böcker önskar du att du inte redan läst, så att du fått uppleva dem igen?

4 reaktioner på ”If I could turn back time…”

  1. Trevlig idé. Och perfekt, för här är flera jag inte läst och andra jag läst och gillat – vilket torde båda gott för de olästa 🙂

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: