Maj blev en bra läsmånad

Maj var månaden jag gnällde över brist på läslust och ändå blev det en rejäl rekordmånad. Jag har främst plöjt en hel del ungdomsböcker och väldigt många fantastiskt bra sådana. Sexton böcker blev det totalt.

 

 1. Norrtullsligan, Elin Wägner
 2. Cirkeln, Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
 3. Ingen behöver veta, Christina Wahldén
 4. Vad är det som skall utföras, Lina Ekdahl
 5. Om jag stannar, Gayle Forman
 6. Jag tror jag älskar dig, Allison Pearson
 7. Sorgesång, Siri Hustvedt
 8. När jag lät dig gå, Gayle Forman
 9. Nick and Norah’s infinite playlist, David Levithan and Rachel Cohn
 10. Splitter, Charles Benoit
 11. 1Q84 del 1 av Haruki Murakami
 12. Drottningen vänder blad, Alan Bennett
 13. Alice i Underlandet, Lewis Carroll
 14. Porto Francos väktare, Ann Rosman
 15. Jag älskar dig inte, Christina Stielli
 16. Boy meets boy, David Levithan

 

Klassiker: 2

Ungdomsböcker: 8

Lyrik: 1

Deckare: 1

Romaner: 4

På engelska: 2

Höjdpunkter: Väldigt, väldigt många. Att plocka ut en favorit är svårt, men När jag lät dig gå är nog den bästa.

Besvikelser: Sorgesång, Siri Hustvedt, Alice i Underlandet, Lewis Carroll

Överraskningar: Att Norrtullsligan fortfarande höll så bra. Att Alice i Underlandet höll så dåligt. Att en ungdomsbok om häxor i bruksort fångade mig helt. Att jag läste så mycket trots att det kändes som att ingenting blev läst.

Inte så överraskande: Att det blev svårare än någonsin att välja ut böcker till den perfekta topplistan. Att det är megakö på 1Q84 del 2 på biblioteket.

Till topplistan gick följande böcker.

 

3 reaktioner på ”Maj blev en bra läsmånad”

 1. Imponerande lista! 🙂 Jag har också läst Sorgesång och vet inte om jag tycker att den var en besvikelse precis. Däremot är det en sådan där typisk ”mellanbok” för mig. Den var inte bra, inte dålig och nu efteråt minns jag den knappt..

 2. Maj blev en rekordmånad även för mig (fast då valde jag medvetet att läsa mindre komplicerade böcker). Boken Sorgesång var en besvikelse även för mig. Cirkeln finns inhandlad och kommer snart läsas och Ann Rosmans bok lär nog inhandlas rätt omgående.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: