Gissa författarens kön

Nobelpristagaren V.S. Naipaul hävdar att han bara behöver läsa ett par strofer för att upptäcka könet på en författare och dessutom menar han att kvinnliga författare endast är sentimentala. Kvinnor har dessutom en snäv syn på världen och ingen kvinnlig författare kan mäta sig med honom själv. En av de sämsta kvinnliga författarna är enligt honom Jane Austen.

Böcker som hans förläggare skrev kallar han ”feminine tosh” och han menar också att indiska kvinnliga författare är banala.

Med tanke på Naipauls ego undrar jag om någon författare oavsett kön kan mäta sig med honom i den frågan. Han har definitivt höga tankar om sig själv.

För övrigt tillhör Naipaul de nobelpristagare som jag definitivt inte är sugen på att läsa och jag ändrar knappast åsikt nu.

The Guardian har publicerat The Naipaul test där du får läsa utdrag ur böcker och gissa författarens kön.

Jag fick tre rätt. Men så är jag inte nobelpristagare heller. Lite kul var att jag gissade att den bok Naipaul hade skrivit var skriven av en kvinna.

3 reaktioner på ”Gissa författarens kön”

  1. Jag gissade också på att Naipauls utdrag var skrivet av en kvinna. Känns ganska bra, som en liten hämnd på något sätt.

  2. Tack för den intressanta och roliga länken! Jag hade läst just ett hus för mr Biswas och kände igen stroferna så tyvärr gissade jag rätt. Skriver tyvärr för värre dravel har jag väl inte hört. Jag som gillade hans böcker – dags att tänka om!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: