Veckans kulturfråga v.37 2023

Riktigt bra boktitlar gör att jag vill läsa boken i fråga, men det är med säkerhet så att vi har olika syn på vad en bra titel är. Veckans kulturfråga handlar om just boktitlar och varför du gillar dem.

Vilka är dina favoritboktitlar och varför gillar du dem?

Även om jag tycker om böcker som är tunna och har ett sparsmakat språk, har jag en förkärlek för långa boktitlar. Gärna lite mystiska sådana, som När kejsaren var gudomlig av Julie Otsuka eller Den ovillige fundamentalisten av Mohsin Hamid. En annan favorit är Vi är alla helt utom oss av Karen Joy Fowler, som verkligen får mig att fundera över vad som väckt alla känslor.

Även mer poetiska titlar som Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter av Jonas Gardell och Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet av Jennifer E. Smith.

Andra favoriter är de lite märkliga titlarna som du behöver läsa boken för att förstå, som Busters öron av Maria Ernestam, Svartstick av Sara Paborg och Kärlekens fyra årstider av Grégoire Delacourt.

7 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.37 2023”

  1. Jag funderade faktiskt häromdagen över vad som gör att jag blir helt ointresserad (och jag menar HELT, oavsett författare) av att läsa en bok. Det är alla titlar som på något sätt innehåller djur, särskilt rovdjur: Löpa varg, Sockerormen, Havsörnens skrik o.s.v. Jag vet inte varför, men det ger mig olust och obehag.

    1. Intressant! För mycket våld eller för sockersöta titlar är inget jag gillar och ordet älskare i titeln lockar sällan. Självklart hittar jag inga bra exempel nu …

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: