Kanske världens sötaste bok

stat

 

Jag är en sucker för riktigt romantiska ungdomsböcker och The Statistical Probability of Love at First Sight av Jennifer E. Smith ä hur söt som helst. Jag tycker mycket om den nu och jag hade absolut ÄLSKAT den som tonåring. Den har allt som jag drömde om då.

Hadley ska åka till sin pappas bröllop i London. Hon har inte träffat honom på länge, knappt alls sedan han lämnade hennes mamma för en yngre kvinna och hon är inte så sugen på att träffa varken honom eller hans brud. Kanske är det därför hon missar flyget. Kanske sinkar hon medvetet för att slippa flyga. Eller så är det meningen att hon ska hamna på nästa plan och få platsen bredvid Oliver.

Tänk att träffa någon på ett plan över Atlanten. Hur romantiskt som helst. Nästan outhärdigt smörigt, men jag tycker ändå att det håller sig på rätt sida gränsen. Jag gillar böcker som utspelar sig under en begränsad tid och här får vi följa Hadley under flygturen och en under bröllopsdagen i London. Det betyder inte att vi får veta lite om henne, tvärtom.

Det här är verkligen en supersöt bok, som jag tror att många yngre tonårstjejer skulle absolut älska. Kanske har du någon i din närhet som vill ha en sommarpresent. Den finns på svenska också.

3 reaktioner på ”Kanske världens sötaste bok”

  1. Tyvärr, mina tonårsdöttrar är redan inne på vuxenavdelningen. Kanske gör undantag för Green och Foer.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: