The Flatshare som tv-serie

The Flatshare, eller Sambo på försök som boken heter på svenska, är skriven av Beth O’Leary. Jag läste den för några år sedan, men var inte jätteimponerad och har därför inte läst fler böcker av författaren. När jag såg att tv-serien baserad på boken fanns på svtplay blev jag trots det lockad. Brittiskt är alltid trevligt och tv-serieformatet brukar funka bra mycket bättre än film när det kommer till adaptioner av böcker. Sex avsnitt bjuds vi på och det är riktigt bra tv.

The Flatshare handlar om Leon som behöver pengar för att hjälpa sin bror och därför söker en inneboende. Visserligen har han bara ett sovrum, men eftersom han arbetar natt och dessutom tillbringar helgerna hos sin flickvän, erbjuder han ett ganska ovanligt samboförslag. De ska dela dubbelsängen och sova i skift. Leva i samma lägenhet, men aldrig träffas. Tiffy, som just gjort slut med sin pojkvän, accepterar det något märkliga avtalet och flyttar in. Leons flickvän definitivt inte imponerad.

Leon och Tiffys arrangemang funkar trots allt ganska bra. De bestämmer var sin sida i dubbelsängen och kommunicerar via post-it-lappar. Den här kommunikationen var inte speciellt kul att läsa, men funkar oväntat bra i serien. Vi får också följa Leons och Tiffys parallella liv under sin vakna tid, då Leon arbetar på ett hospice och Tiffy på ett nätmagasin. Att skådespelarna är riktigt bra förhöjer upplevelsen och speciellt Jessica Brown Findlay, som spelar Tiffy, blev en ny favorit. Extra plus för att delar av serien utspelar sig i Brighton, det var extra fint att se.

Självklart finns en hel del annat att berätta om, men jag nöjer mig här och rekommenderar dig att se tv-serien. Tycker helt klart att den är bättre än boken, men har ändå bestämt mig för att ge Beth O’Leary en chans till, trots att jag irriterade ihjäl mig på hennes språk. Har du läst något riktigt bra av henne?


Om serien

The Flatshare , (2022), 1 säsong med sex avsnitt

Skapad av Rhonda Smith

1 reaktion på ”The Flatshare som tv-serie”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: