Bokcirkelstips mars 2023

white teacup and saucer beside books

Det var länge sedan jag listade bra läsning för bokcirklar, men nu är det dags. En anledning är att jag i fredags träffade bokcirkeln jag inte sett sedan februari 2020 och som inte läst böcker på ännu längre. I fredags bestämde vi oss för att ses snart igen och dessutom läsa en bok tills dess. Här listar jag fem bra tips på bokcirkelsböcker.

I dina händer av Malin Persson Giolito är en roman om två vänner och ett brott. Det är också en roman om en polis som arbetat med ungdomarna i området och sorgen han känner när de trots allt inte kan undvika den kriminella banan. En riktigt bra, välskriven, relevant och spännande bok.

Natten av Sara Gordan är en av de bästa böcker jag läste förra året. En känslofylld berättelse om en dotter som försvinner och en orolig mamma som letar efter henne. Stora känslor och mycket kärlek, men också en rejäl dos frustration.

Kaffe med mjölk av Ella-Maria Nutti är ännu en bok om en mamma och en dotter. En välskriven debut som det finns mycket att samtala kring. Riktigt välskriven och bra.

Löpa varg av Kerstin Ekman är en berättelse där skogen, djuren och ålderdomen står i centrum. Huvudpersonen är jägare, men börjar bli gammal och är rädd att bli ersatt av en yngre förmåga. Han börjar identifiera sig med en äldre varghane och deras historien går ihop.

Meter i sekunden av Stine Pilgaard är en charmig, dansk bok om en ung kvinna vars man får ett jobb på en folkhögskola i Västjylland. De flyttar dit och försöker passa in, vilket ibland går riktigt bra och vissa andra stunder inte alls. Annorlunda och riktigt bra.

Fler tips hittar du här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: