Veckans kulturfråga v.12 2023

Mars betyder att vårens böcker börjar nå oss och vårbokfloden fortsätter även i april. Veckans kulturfråga handlar om böcker som kommer i vår, eller kanske som du vill läsa i vår.

Vilka (nya) böcker ser du fram emot att läsa i vår?

Just nu har jag så lite tid över att läsa böcker att det egentligen är en jobbig fråga. Det finns, som alltid, väldigt många böcker som lockar och få som verkligen blir lästa. Några böcker är dock förbeställda och de kommer (troligen) att prioriteras när de dyker upp i min Kindle. Det gäller dels The Last Remains av Elly Griffiths, den femtonde och sista boken om Ruth Galloway, som ska dyka upp i slutet av april och Romantic comedy av Curtis Sittenfeld, som levereras lagom till påsk.

Bland böcker som kommer ut på svenska ser jag fram emot att läsa Tatiana de Rosnays nya bok Vi mår bättre imorgon, som kommer i slutet av månaden. Oklart dock när den går att läsa som e-bok. I slutet av april kommer en ny bok av Tana French, en författare jag gillar men tappat bort och jag tycker att nya Sökaren verkar riktigt bra.

Bland böcker som är nya och ligger olästa hemma finns bland annat Emma Hambergs Au revoir Agneta och Kvinnan i kanalen av Anne Stern, första delen i serien Barnmorskan i Berlin.

15 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.12 2023”

  1. Bengt Erik Eriksson

    Lyckliga dig som fortfarande har The Last Remains framför dig (och mer säger jag inte). Tatiana de Rosnays nya kommer absolut bli läst. Sedan är jag också sugen på två nya böcker om Edith Södergran som båda lyfter fram henne som fotograf, fast på olika sätt. Dels är det “Världen är min – Dikter och fotografier” där hennes texter ställs mot bilderna och det kan säkert vara både spännande och fördjupande. Till det kommer Nina Uljama ut med “En annan Edith” där fotografen Södergran kommer i centrum men där också Uljama i en slags brevform för en dialog med Edith om erfarenheter de båda delar trots den hundraåriga tidsskillnaden.

    1. Det är verkligen blandade känslor inför att läsa sista boken om Ruth! Spännande med Södergran som fotograf, det hade jag faktiskt inte koll på.

    1. Får väldigt lite recensionsexemplar numera och ber om ännu färre eftersom jag nästan bara läser e-böcker. Det är dock en sanning att det alltid finns böcker hemma som väntar på att bli lästa.

    1. Ser du de andra kommentarerna? Jag lyckas inte hitta felet och inte supporten jag varit i kontakt med heller. För mig ser allt ut som vanligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: