Jag ser allt du gör på Hagateatern

Igår var jag med delar av bokklubben Bokbubblarna på Hagateatern och såg Jag ser allt du gör, baserad på Annika Norlins bok med samma namn. Det är en novellsamling, vilket gör att även föreställningen är episodisk, men det fungerade oväntat bra. Det här var den fjärde uppsättningen jag såg på just Hagateatern och det brukar alltid vara riktigt bra. Så också denna gång.

Trots att jag sällan läser novellsamlingar uppskattade jag verkligen Norlins bok och novellen ”Gå”, som avslutar samlingen, tillhör favoriterna. Berättelsen om en kvinna som förlorar sitt barn och ger sig ut på en promenad som blir en vandring längre och längre bort, ramar in föreställningen och skapar en snygg cirkelkomposition. Marcus Carlsson har skrivit manus och gör nedslag i flera av Norlins noveller. ”Bekräftaren” som är en riktig favorit gör sig riktigt bra på scenen, där skådespelarna får sällskap av bekräftarens patienter på filmduken. Filmduken används också i ”Alien vid Piteälven” där två ungdomar letar efter en klassisk filmskapare. På scenen finns bara tre skådespelare och de är alla mycket bra. Övergången mellan roller går smidigt och med små medel skapar de olika karaktärer. Helena Gezelius och Sara Klingvall har jag tidigare sett i föreställningarna Mens och All min kärlek, medan Ylva Nilsson var en ny bekantskap.

Som vanligt konstaterar jag att jag går på teater för sällan och att det är något jag egentligen uppskattar mycket. Jag är väldigt glad över att ha sett Jag ser allt du gör och rekommenderar er att göra detsamma. Vårens föreställningar är slutsålda, men föreställningen återkommer i höst och är verkligen värd ett besök.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: