Fem bra julböcker

De julböcker jag läst de senaste veckorna har fått egna inlägg, men idag vill jag lyfta fem bra sådana som jag läst tidigare år.

Jul i strandhuset av Veronica Henry är en charmig bok om Lizzy som inte känner sig uppskattad av sin familj och dessutom är deppig över att inte längre ha något jobb att gå till. Allt känns så hopplöst att hon bestämmer sig för att fly hemmet och drar till en väninnas sommarhus. Det visar sig att någon annan tänkt exakt samma tanke och det blir en minst sagt annorlunda jul.

Julen enligt Julia av Kristin Emilsson är lite hysterisk på sina håll, men trots det en trevlig julberättelse med tillhörande förvecklingar och trevliga karaktärer. Det är lite som att läsa en film av Richard Curtis. Historien fortsätter i Juli enligt Julia.

En sång för Hedda av Annika Estassy är en lite allvarligare julberättelse. Huvudpersonen Hedda glömmer mer och mer och det handlar inte bara om stress och trötthet. Det är också en varm berättelse om familjens betydelse och hur viktigt det är att leva sitt liv som man vill.

Brutna ben och brustna hjärtan av Maria Ernestam är en helskruvad berättelse om Lisbeth i Frillesås. Vi bjuds på jul i skolmiljö med en rad egensinniga karaktärer. Himla charmig!

Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem av Mats Strandberg och Sofia Falkenhem är en fin adventsbok om kentauren Ken Taur som försöker ta sig hem till jul. På vägen träffar han en rad sagofigurer som alla skildras på ett nytt och kreativt sätt. Mycket charmig bok!

För tips på mer julig kultur rekommenderar jag veckans kulturfråga.

1 reaktion på ”Fem bra julböcker”

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: