Julstormen

Säkert har du sett Love Actually som inleds och avslutas på en flygplats, där människors möten är många. Norska serien Julstormen drar det hela några varv till och låter oss tillbringa hela sex avsnitt på flygplatsen Gardemoen, utanför Oslo. Några karaktärer lämnar visserligen själva flygplatsen, men målet för deras resor är desamma, att hitta hem till jul. Där finns Thea som arbetar i säkerhetskontrollen, Marius som är bartender, Ronja som är präst och Henrik som lastar bagage. Den senare, spelad av Valter Skarsgård (hur många sådana finns det egentligen?) är kanske min favorit. Han som inte tycker sig kunna älska någon, men som faller pladask för en nakenhund som ingen annan verkar vilja ha.

Självklart är flygplatsen också fylld av passagerare och en snöstorm gör att de inte kan flyga dit de vill. Därför sitter David i baren istället för att flyga till Málaga och Diana kommer inte i väg till Paris. Istället dricker David öl med pianister Arthur Berg, vars karriär är på nedgång och de båda lär känna både bartendern Marius och ung kvinna som drömmer om att fira jul med sin far. Diana får tillgång till VIP-lounchen och där sitter också popstjärnan Ida som har fullt upp med att skälla ut sin assistent trots att hon helt ärligt inte kan beskyllas för det hemska vädret.

Många är berättelserna vi får ta del av från flygplatsen och det som hade kunnat bli rörigt blir istället många trådar i en varm berättelse om människor som trots allt faktiskt vill varandra väl. Det är omöjligt att delge er dem alla, utan istället uppmanar jag er att hänga några timmar på Gardemoen. Det är trevligare än man först kan tro och dessutom är det riktigt roligt att få uppleva denna kavalkad av stjärnskådespelare. Vad sägs om Alexandra Rapaport, Ida Elise Broch, Hanna Ardéhn, Maibritt Saerens, Jon Øigarden och Ghita Nørby?!


Om serien

Snöstormen, (2022), 1 säsong med 6 avsnitt

Skapad av Per-Olav Sørensen

2 reaktioner på ”Julstormen”

  1. Pingback: Julstormen - Bokfeed

  2. Pingback: Julstormen - Bloggfeed

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: