Veckans kulturfråga v.50 2022

Jag försöker navigera mig genom floder av böcker, tv-serier och filmer som handlar om julen på något sätt. Några pärlor har jag hittat och några som snarare kan betraktas som bottennapp.

Vilka tips på kulturella verk på jultema har du?

En tv-serie om jul som jag tycker mycket om är Hjem til jul, en norsk serie i två säsonger om Johanne som försöker hitta en passande pojkvän att ta med till sin familj till jul. Nu finns även den italienska versionen på Netflix och den verkar lite småcharmig.

När det gäller julfilmer var Love Hard, som jag såg förra året riktigt charmig. Titeln anspelar på två favoritjulfilmer som huvudpersonerna har.

Och så en bok, vilket är lite klurigt. Det finns ju rätt många att välja mellan, så det får bli två. Dels Sju dagar med familjen av Francesca Hornak handlar om en familj som tvingas i karantän under julhelgen. Nu läste jag den innan pandemin, så den kanske inte alls funkar längre, men jag gillade den när jag läste den. Sedan tycker jag också väldigt mycket om Dash and Lily’s Book of Dares, som också blivit en fin tv-serie.

De senaste dagarna har jag, märkligt nog, gått och nynnat på Mistletoe and wine med Cliff Richard. Den får bli mitt jullåtstips.

10 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.50 2022”

  1. Jag har tänkt att läsa Julrevy i Jonseryd av Klas Östergren, Julmord i skärgården och Julmysteriet på Smögen båda Anna Ihrén. Sen har jag köpt julkalendern från 1974 Rulle på Rulseröd på DVD, Tyckte mycket om den när den gick. Lyssnade på den förra året som pod. Olle Matsson skrev den. Hoppas på att hinna minst detta, är ensam i jul.

    1. Är också dålig på såväl julfilm som julböcker, men är på jakt efter julstämning! Risken att det slår över och blir för sliskigt och gulligt är överhängande!

  2. Pingback: Fem bra julböcker – enligt O

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: