Upptäck Åsa Grennvall

DRLSG-prel-cover

Att föra fram sitt budskap med hjälp av bilder är helt klart effektivt och mycket av den politiska litteraturen idag är grafisk.

Jag är en ganska ny serieläsare, egentligen har jag aldrig uppskattat serietidningar mer än som barn, om ens då. Däremot har jag på senare år börjat uppskatta författare som Nanna Johansson, Mats Jonsson, Liv Strömquist, Zeina Abirached, Sara Granér, Marjane Satrapi och så självklart Åsa Grennvall, som jag läst tre böcker av, alla mycket bra.

 

I SvD hittade jag en fin intervju med just Åsa Grennvall, som snart är aktuell med nya boken Deras ryggar luktade så gott, utgiven på Syster förlag som hon och Sara Olsson startat.

Grennvalls böcker är ofta riktigt svarta och jag fastnade för det här citatet:

− Många ser sina böcker som sina barn. Men mina barn är det finaste på jorden enligt mig och mina böcker är något slags bottenskrap av det mörkaste i mitt liv.

 

Jag läser gärna om Grennvalls bottenskap och ser definitivt fram emot att läsa nya boken.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: