Underbar serieroman om kärlek & hockey

Åsa Grennvall är en ny seriefavorit och Cynisk Romantiker gjorde mig inte besviken. Det är en serieroman i två delar, där vi först möter en trasslig och svartsminkad 19-åring som  vill bli älskad, men bara får sex. Sex i tält på musikfestivaler eller andra campingplatser.

Vi får följa henne genom några förhållanden som inte är några facit till hur ett bra förhållande ska se ut. Inte blir hon lyckligare av de så kallade kärleken. Inte heller av sökandet efter bekräftelse som får henne att göra allt för mycket hon sedan får ångra.

Ångesten ligger som ett svart filter överCynisk Romantiker. Samtidigt är det riktigt rolig läsning. Speciellt andra delen där två deprimerade vänner tittar på hockey tillsammans. Det är den 7e maj 2003. En ganska vanlig dag. Dagen då Sverige möter Finland i hockey-VM. Det börjar med att Sverige gör 1-0 och hela staden jublar. Sedan går det utför. Det står 1-5 och Sverige är uträknat.

Men ni som gillar hockey vet vad som händer och det ger upphovet till en av de mest underhållande analyser jag läst på länge.

Har du inte upptäckt Åsa Grennvall ännu är det hög tid. Det här är nämligen riktigt bra och lite lagom svart och ironiskt. Jag gillar Cynisk Romantiker skarpt. Både text och bild.

 

4 reaktioner på ”Underbar serieroman om kärlek & hockey”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: