Tecknad samhällskritik på topp

Vill du läsa något som är rappt, snyggt och ett frispråkigt kritiserande av det samhälle vi lever i, så ska du läsa Sara Granérs All I want for Christmas is planekonomi. Jag skrattade mycket och ofta under läsningen, men det var allt för ofta ett uppgivet skratt. Vad fan håller vi på med?

Inte sällan tänker jag att Granér är förbannat modig och att hon säkerligen gör många riktigt förbannade. Jag tro till exempel inte att min far skulle uppskatta hennes bild där en av figurerna pissar på alliansledare. Hon ger oss den som en målbild och trots att jag inte bokstavligen skulle pissa på någon håller jag med om att det definitivt är dags för förändring.

Ett möjligt scenario kunde vara att männen blev lite mer som kvinnor. Att det helt enkelt var kvinnan som var normen männen fick anpassa sig till. Då skulle vi till exempel fått en röd-grön regering i förra valet och SD hade inte kommit in. Vi hade också blivit av med sisådär 90% av alla grova våldsbrott och kanske fått in lite medmänsklighet till och med i världspolitiken.

Granér funderar också kring huruvida ledamöterna i Svenska Akademin är bög, vilket träd som är det trendigaste och bjuder också på ett test om hur bra du och ditt ekonomiska system passar ihop.

Jag har tidigare läst  Det är bara lite AIDS av Sara Granér och redan där var hon vass, men nu är hon supervass. I klass med Liv Strömquist skulle jag säga och ibland ännu mer träffande och brutalt. Det är som ofta i den här genren som den bästa samhällskritiken finns. Ett skäl för många andra att börja läsa serier.

Inspirerad av Sara Granér önskar jag er en fortsatt trevlig dag i manssamhället. Och hörni, läs boken. Även om du inte råkar vara feminist, vänster och trött på hur vi förstör vårt samhälle. Eller förresten, läs den absolut om du inte är feminist, vänster och trött på hur vi förstör vårt samhälle. Då kommer du att lära dig massor.

 

 

3 reaktioner på ”Tecknad samhällskritik på topp”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: