Snart dags för August

Augustpriset delas ut i tre klasser, bästa skönlitterära bok för vuxna, bästa i klassen barn- och ungdom och så bästa fackbok. Den tredje klassen har jag ofta svårt att bedöma, då jag läser extremt lite i genren, men i de övriga två är det kanske dags att fundera över nomineringarna. Tidningen ViLäser ber oss berätta vilka vi vill nominera i den första klassen och i topp just nu ligger Torka aldrig tårar utan handskar och Dit drömmar färdas för att dö. Två böcker jag läst och uppskattat, men där herr Gardell allt är några strå vassare.

På listan återfinns också Väldigt sällan fin och den kan jag absolut hålla en tumme för. Om inte annat är Samir Said en het kandidat till Borås Tidnings debutantpris. Juryn där borde dessutom ta sig en titt på Vi måste börja med orden av Kristian Johannesson.

Mina andra nomineringsönskningar till Augustpriset är Diktsamling av Lina Ekdahl och Havsmannen av Carl-Johan Vallgren.

Henrik tipsar om Reviem för en vanskapt av Mattias Hagberg och den låter visserligen inte på pappret som en Linda-bok, men å andra sidan brukar Henriks favoriter inte sällan vara de samma som mina.

När det gäller fackböcker har jag som sagt definitivt läst för lite, men ungdomsböcker läser jag och i den klassen vill jag definitivt lyfta fram Kaninhjärta av Christin Ljungqvist.

De nominerade till Augustpriset presenteras 22 oktober och den 26 november delas priserna ut.

 

5 reaktioner på ”Snart dags för August”

  1. Jag vet inte om du skulle uppskatta Rekviem för en vanskapt. Det är visserligen en roman som rör sig i skräckgenren, men jag läste den i första hand som den idéroman om normalitet som den också är!

    Kaninhjärta köpte jag på mässan och den ligger just nu högt upp i högen för böcker som ska läsas snart!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: