En diktsamling helt enkelt

Jag absolut älskar omslaget till Lina Ekdahl Diktsamling, liksom jag älskar titeln. Så kaxig i sin enkelhet. Maken håller däremot inte med och har ett flertal gånger under min läsning påpekat hur fruktansvärt fult han tycker att omslaget är.

Oavsett vad du tycker ska du definitivt läsa denna totalt briljanta samling dikter. De är samhällskritiska, smarta och viktiga. Korta treradingar blandas med längre betraktelserav vårt samhälle. Av den svenska modellen som krackelerar och främlingsfientligheten som sprider sig. Om de människor som inte längre räknas. Och en uppmaning som är viktig:

Du ska inte vara ledsen

detta är ditt samhälle

lika mycket som någon annans.

 

Till Annika och alla andra som behöver en poesiskola har jag en uppmaning och den kommer från hjärtat. Läs Lina Ekdahl. Hon skriver både lättillgängligt och briljant, vilket inte är allt för vanligt. Aktuell poesi när den är som bäst.

5 reaktioner på ”En diktsamling helt enkelt”

  1. Mycket snyggt omslag. Eller snyggfult kanske..? Gillar när någon kan vara lite humoristisk. Måste väl ta mig för att läsa dikter någon gång, är urdålig på det! Passar kanske jättebra just nu när jag har väldigt lite tid för läsning. En dikt då och då bör man ju hinna med.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: