Ovanligt faktabok med barndomsvibbar

Grabbarna O gillar att lära sig nya saker och jag börjar bli lite trött på att läsa faktaböcker som handlar om djur. När vi istället bytte inriktning tillfälligt och läste Min första stjärnbok av Anja Baklien lärde vi oss nya saker alla tre. Jag fick dessutom flashbacks från barndomens julkalender Stjärnhuset.

I boken blandas fakta om stjärnor och stjärnbilder med myter om hur dessa stjärnbilder kom till. Det är både spännande och roligt. Dessutom innehåller boken stjärnkartor utifrån årstider, så att det blir enklare att hitta rätt på stjärnhimlen.

Både jag och grabbarna O rekommenderar den här boken varmt! Speciellt Storebror tyckte att den var riktigt spännande och kanske krävs det att den som lyssnar är i skolåldern, för att innehållet ska uppskattas. Det är inte helt enkelt, men helt klart mycket matnyttigt för vetgiriga ungar.

3 reaktioner på ”Ovanligt faktabok med barndomsvibbar”

  1. Jag minns när min lågstadiefröken läste Hjältar och monster på himlavalvet för oss, den verkar vara på samma sak fast Hjältar och monster var en skönlitterär bok, mycket bra bok om ni vill läsa mer om stjärnor och myter!

  2. Åh, Hjältar och Monster är fortfarande en av mina favoritböcker. Gud vad den har lärt mig mycket. Den här ska jag kolla in och eventuellt köpa hem trots att det lär dröja ett antal år tills mitt barn är gammalt nog för att uppskatta den.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d