Moderna svenska favoriter

Malin listar typ 10 svenska favoritförfattare i modern tid som hon gillar. Hon har dessutom med en del bubblare och det kan hända att jag får fuska på det sättet också. Listan ser ut så här, utan inbördes ordning:

1. Barbara Voors, en av mina absoluta favoriter som följt mig sedan slutet av 90-talet. Har dessutom träffat henne vid ett par tillfällen och det känns stort.

2. Karin Alvtegen skrev först spänningsromaner på S och senast en roman. Gillar henne skarpt!

3. Katarina Wennstam är utan tvekan en väldigt viktig, svensk samtidsförfattare.

4. Liv Strömqvist, för ärligheten och modet. Så bra, så bra. Och så vass.

5. Bodil Malmsten. Jag älskar Bodil Malmsten. Det är nästan inte sunt ens.

6. Moa Herngren tillhör de författare som vågar skriva om det som ingen ens vågar viska om.

7. Jonas Karlsson tillhör också de författare jag skulle dö om jag träffade i verkligheten. Fantastiskt begåvad författare.

8. Maria Ernestam är också helt fantastiskt bra. Längtar efter en ny bok.

9. Johannes Anyuru får vara med, trots att jag egentligen läst för lite av honom. Ska bli ändring på det.

10. Sofia Nordin kniper sista platsen. Jag har mer att upptäcka, men de två böcker jag läst har varit grymma.

 

Bubblare: Christoffer Carlsson som är på god väg att klättra in på listan, Åsa Grennvall som jag just upptäckt, Lina Ekdahl som är en fantastisk poet, John Ajvide Lindqvist som skrämt mig rejält, Pamela Jaskoviak som jag också tycker mycket om.

Vilka svenska favoriter har du?

 

 

11 reaktioner på ”Moderna svenska favoriter”

  1. Åh, ja för Jonas Karlsson! Jag började lyssna på Spelreglerna för inte så länge sen och avskydde det till en början, sen kom det helt fantastiska novellen Fakturan och nu älskar jag den. Härligt när en författare läser upp sina egna verk, och han är ju av en anledning bra på det också. De författare jag redan dött av att träffa är faktiskt Jonas Hassen Khemiri (dubbel-dog) och John Ajvide Lindqvist, men jag dog bara lite och återuppstod som en lyckligare människa 😉

    Har haft skrivarövningar med Lina Ekdahl, innan jag kände till hennes poesi, och hon är riktigt bra. Det finns väldigt många bra poeter därute, har du sett http://podpoesi.nu/ ? Väldigt underbar sida där det går att ta hem ljudklippen också som mp3!

  2. åh, jag ÄLSKAR också Barbara Voors! Hennes språk är så himla fint. Och Jonas Karlsson. Annars älskar jag: John Ajvide Lindqvist, Aris Fioretos, Mia Skäringer och inte minst Anne Swärd. Väntar mkt spänt på hennes nästa bok!

  3. Nu har jag knåpat ihop en egen lista. Det var inte helt lätt – men kul! Fyra på din lista har jag läst minst en bok av men har nu sex stycken att kolla upp om det inte är dags.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: