Årets böcker enligt O och andra

Det är dags att summera bokåret 2011 och då tar jag hjälp från andra så klart. Jag har nominerat ett helt gäng böcker till Bokbloggarnas Litteraturpris och skulle jag välja ut några favorittitlar bland de böcker jag läst som kommit ut i år måste det bli

Skönlitteratur för vuxna:

Indignation, Philip Roth

Mot ljuset, Elin Boardy

Att ringa Clara, Anna Schulze

Om inte nu så när, Annika Thor

Det goda inom dig, Linda Olsson

Gå sönder, gå hel, Sofia Nordin

Adonis, Jens Liljestrand

Ja till Liv!, Liv Strömquist

 

Skönlitteratur för ungdomar: 

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag, Sara Ohlsson

När jag lät dig gå, Gayle Forman

Ingen annan är som du, Ann-Helén Laestadius

Pojkarna, Jessica Schiefauer

Välkommen hem, Johanna Lindbäck

Cirkeln, Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren

Kapitulera omedelbart eller dö, Sanna Näsling

 

 

DN låter ett gäng författare tipsa om bra böcker och hittar där böcker att lägga till min läslista, nämligen Amanda Svenssons Välkommen till den här världen och dessutom boken hon tipsar om, Salome av Mara Lee. Vidare vill jag självklart läsa Outsider av Torbjörn Flygt och är beredd att kapitulera fullständigt och läsa Kerstin Ekmans hyllade Grand Final i Skojarbranschen.  Inser också att jag helt glömt bort Anna-Karin Palms Snöängel. Måste åtgärdas.

 

Även i SvD tipsas det om bra böcker och jag inser då att jag faktiskt började läsa En m3 jord, borde fortsätta!

3 reaktioner på ”Årets böcker enligt O och andra”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: