Två gånger är en vana

Jag har min Boktolva för att få tummen ur att läsa författare som jag tänkt läsa länge, men det finns ju också författare som jag läst en bok av, älskat och sedan inte läst något mer av på flera år. Totalt ofattbart egentligen och väldigt, väldigt synd. Det här är den andra utmaningen jag ger mig själv 2012 och jag hoppas återupptäcka en del älsklingar.

 1. Nadine Gordimer, jag älskade Husvapnet och har inte läst mer. Det lutar åt Get a life.
 2. Sebastian Faulks Birdsong har stått länge i hyllan och den vill jag läsa trots att jag inte älskade On Green Dolphin Street. 
 3. Doris Lessing är bra. Jag skulle gärna läsa fler böcker av henne än den charmiga The sweetest thing som jag absolut älskade.
 4. Amanda Hellberg har skrivit Döden på en blek häst, men jag skulle verkligen vilja läsa fler böcker av henne. Nu har jag läst Tistelblomman.
 5. Märta Tikkanen har skrivit fantastiska Århundradets kärlekssaga, men konstigt nog har jag inte läst något mer av henne.
 6. Helena Henschens Hon älskade var en av höjdpunkterna under 2009, men jag har inte läst något mer av henne trots detta. Konstigt.
 7. Kate Mortons Den glömda trädgården är fin och jag måste verkligen läsa fler böcker av henne.
 8. Tatina de Rosnay har inte bara skrivit Sarahs nyckel utan så mycket mer.
 9. Michael Cunninghams Timmarna är en av de bästa böcker jag läst i år. Underbar. Nu vill jag läsa mer.
 10. José Saramago är en av de nobelpristagare jag tyckt bäst om. Jag har dock bara läst Blindheten trots att det är en av de bästa böcker jag någonsin läst.
 11. Lionel Shriver har skrivit fantastiska Vi måste prata om Kevin, men utöver den har jag läst exakt noll böcker.
 12. Sarah Dessen är grym och ändå har jag bara läst Someone like you. Skärpning.

En författare per månad blir det då jag utmanar mig själv att återse några favoriter.  Vilka författare vill du återse under 2012?

 

6 reaktioner på ”Två gånger är en vana”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: