Lucka nummer 12 Bokbabbel

Bokbloggarvärldens egna mumintroll är dagens värdinna. Jessica har bokbloggat längre än de flesta och gör det utan tvekan bättre än de flesta. En fenomenal boktipsare som dessutom kan allt om converse.

Nyligen gifte hon sig med Mr Bokbabbel och dessutom prisades hon på Bokmässan i Helsingfors. Nästa år är det Bokmässan i Göteborg som gäller då hon är en av 2012 års bloggambassadörer. Ett kul jobb helt klart och kul att vi får se Jessica i Göteborg!

Idag får vi dock nöja oss med några juliga (bok)frågor.

 

Julkalendrar hör julen till, vilken är din favorit?

Tv-kalendern Mysteriet på Greveholm helt klart!

 

Vad är det bästa med julen?

Att samla familjen, äta gott (obs, ej traditionell julmat, det gillar jag faktiskt inte), tända en massa ljus och dela ut paket.

 

Hur firar du?

Med Mr Bokbabbel och först hans familj, sedan min familj nästa dag. Tittar när julfreden utlyses från Åbo, lägger ljus på gravarna och sedan mat och julklappar. Ingen Kalle Anka i Finland faktiskt!

 

Vilka böcker om jul skulle du vilja tipsa om?

Jostein Gaarders Julmysteriet är ju nästan en klassiker redan. I år hoppas jag på att hitta julstämningen i Dash and Lily’s Book of Dares.

 

Vilka böcker önskar du dig själv i julklapp?

Än så länge har jag faktiskt inte skrivit upp några böcker på julklappsönskelistan, min familj brukar resonera som så att jag ändå får tag på de där böckerna (undrar vad som gett dem den idén..?). Men böckerna på min önskelista på bloggen är ett hett tips!

 

Vilken bok borde alla få i ett paket?

Du eller aldrig (Malin Kivelä), min tjatbok nummer ett. För att den är så vackert skriven, och för att den handlar en hel del om snö.

 

Vilken känd person vill du ge en bok i julklapp och vad får han eller hon?

Typiskt. Roligaste frågan och så får jag hjärnsläpp och kommer inte på något. Fail.

 

Hjärnsläpp är okej! Tack Jessica för att du ville vara med i julkalendern och tack för boktipsen. Jag ska också läsa om Dash och Lily inför jul tänkte jag. 

 

 

9 reaktioner på ”Lucka nummer 12 Bokbabbel”

  1. Har också läst Dash och Lily-boken.=) OCH Julmysteriet förstås. Fast inte i år, dte var när jag var liten tös.=) Ser ram emot nästa ”Lucka”.

    1. Fick hem Dash & Lily igår. Rätt sugen! Julmysteriet har jag faktiskt inte läst, bara Spelkortsmysteriet och den var fantastiskt bra!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: