O enligt O

Alfabetets kanske viktigaste bokstav står på programmet idag och dagen till ära är bokstaven därför lite färggladare än vanligt. Dags för O.

1. Först fem ord på O som du ska koppla ihop med ett gäng boktitlar, eller kanske bara med en.

Otrogen

Original

Ostron

Odjur

Obehaglig

Senaste årets största skithög i bokform är utan tvekan Per i Jag älskar dig inte av Christina Stielli. Han är otrogen och näst intill ett odjur. Dessutom obehaglig, helt klart obehaglig.  Enligt min nyseparerade vän är det ingen ovanligt hemsk bok. Usch säger jag då. Usch, usch, usch.

Ett riktigt original är Oscar Wao i boken om hans korta förunderliga liv.

Och så återstår ostron. Det är inte så enkelt. Jag kör en nödlösning och säger Ett litet snedsprång av Denise Rudberg. Fint folk som Marianne äter väl ostron kan jag tänka, eller?

 

2. Därefter en karaktär med för- eller efternamn som börjar på veckans bokstav O.

Olivia i boken med den underbara titeln Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag är en cool tjej som vågar leva livet fullt ut. Det gillas.

 

3. Jag har skrivit om en del otippade favoritböcker den senaste tiden. Har du något bra exempel på en bok som du älskat trots att den på pappret inte borde varit något för dig? En oväntad favorit helt enkelt.

Eftersom jag inte läser serier var Prins Charles känsla av Liv Strömquist definitivt en oväntad favorit. Å andra sidan är det en snabbkurs i genusvetenskap och det är ju ändå min grej.

Klura nu ett litet, litet tag och skriv sedan dina svar i ett blogginlägg hos dig själv eller i en kommentar här. Länka gärna så att jag hittar dina svar.

2 reaktioner på ”O enligt O”

    1. Hjälp, måste fått hjärnsläpp, bytte bara på ett ställe. Sorry! Nu var ju din odiskutabeldiskussion intressant, lite bonus sådär!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: