Temtrio – Påskekrim

Nylästa deckare vill Lyran att vi presenterar i veckans Tematrio. Nu blir det så himla mycket deckare i bloggen ändå i påsk, men visst ska jag kunna skaka fram några till.

1. Vi pratade om Camilla Grebe och Åsa Träff på vår senaste bokträff. Jag tyckte verkligen om Någon sorts frid, medan en väninna inte ens fixade att läsa ut den. Jag vet att många tyckt både som jag och som hon. Jag har Bittrare än döden på läslistan och hoppas på en lika bra läsupplevelse.

2. Peter James är en en ny favorit med sin trevlige hjälte Roy Grace som bor i Hove och arbetar i Brighton. Älskar miljön och gillar att läsa ganska vanliga deckare utan för många sidospår, talande mördare, talande lik eller historiska paralleller. Första boken i serien heter Levande begravd.

3. En bra deckare, som få verkar ha hört talas om, är Maureen O’Briens Döden inpå livet. En härligt gammaldags pusseldeckare som doftar Christie och Lang. Vi får följa fallet med den mördade skådespelerskan Liza Drew som alla älskar. Hon är vacker som en dag och vänlig mot alla. Vem kan ha skäl att döda henne? Absolut läsvärd.

 

1 reaktion på ”Temtrio – Påskekrim”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: