En sak jag inte förstår

Ganska ofta läser jag fantastiska böcker. Förr betydde det att jag dagen efter gick till biblioteket och lånade allt jag kom över av författaren. Nu blir jag istället lite rädd för att läsa vidare och väntar länge och väl innan jag till slut vågar läsa nästa bok av författaren. Nästan alltid älskar jag även bok nummer två.

Ta Haruki Murakami till exempel. Jag var helt lyrisk efter att ha läst Norweigan Wood i juli 2009, ändå väntade jag till december 2010 innan jag läste Sputnikälskling som jag också älskade. Redan i februari 2011vågade jag mig vidare och läste då Kafka på stranden.

Eller ännu konstigare att jag läste första Barbarottiboken Människa utan hund av Håkan Nesser sommaren 2009 och älskade den. Andra och tredje boken står i bokhyllan olästa. Jag förstår ärligt talat inte mig själv i detta fall.

Anne B. Ragde är en annan författare jag inte riktigt vågar återvända till. Jag tyckte väldigt mycket om trilogin om familjen Neshov, men har inte läst något mer av henne. Ska dock ge mig på nya boken Nattönskningen har jag tänkt.

Har du några författare som du är rädd att läsa mer av?

2 reaktioner på ”En sak jag inte förstår”

  1. Jag är lite rädd för att läsa Svantjuvarna av Elizabeth Kostova. älskade verkligen Historikern och vill inte bli besviken.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: