Mina favoritdeckare del 1

När nu Anne Holt listar sina tio favoriter bland kvinnliga deckare vill jag inte vara sämre. De är inte poliser allihop, men lösa fall kan de helt klart göra!

1. Barbara Havers – Liksom Holt absolut älskar jag den vresiga och egensinniga Havers. Det ska dock vara böckernas Havers, inte den tillrättalagda tv-versionen.

2. Ruth Galloway – Arkeolog till yrket, något som inte är så vanligt i deckarsammanhang. En helt fantastisk huvudperson helt klart, som faktiskt är lite lik Barbara Havers.

3. Karin Adler – En ganska vanlig, om än lite neurotisk polis som jag identifierar mig med väldigt mycket.

4. Ellen Elg – Läkaren som reser runt i världen och kämpar för kvinnors rättvisa är en riktig hjältinna.

5. Rebecka Martinsson – Juristen som flyr sitt gamla liv och bosätter sig utanför Kiruna. Tyvärr kommer nästa bok inte förrän i september.

6. Althea Molin – En mycket cool profilerare som ingen, absolut ingen kommer helt in på livet. Det är spännande att följa henne!

7. Siri Bergman – Psykolog som blir inblandad i fall genom sina patienter.

8. Maria Kallio – Hjältinna i Leena Lehtolainen och en riktigt cool dam.

9. Petra Westman – Polis som råkar lite illa ut och har en stor roll i Carin Gerhardsens böcker.

10. Karin Beckman – Ännu en självständig kvinna, men med ett minst sagt komplicerat familjeliv. Har bara läst två böcker om henne och ser fram emot att få lära känna henne mer.

Det är lurigt med listor. Jag kommer säkert att ångra mig precis när jag publicerat inlägget och jag har flera namn som befinner sig strax utanför topp-10.

Vilka är dina favoriter?

5 reaktioner på ”Mina favoritdeckare del 1”

  1. Oj vilken spännande lista. Jag ska fundera lite innan jag återkommer med en egen. Att Galloway kommer att återfinnas där lär garanterat inte komma som någon stor överraskning 🙂

  2. Jag tycker du har gjort en toppenbra lista. Jag håller med dig på alla punkter utom 8. Maria Kallio men endast pga min okunighet. Jag har inte läst någon bok med hennes karaktär.

    Jag gillar din lista mycket bättre än Anne Holts 🙂

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: