Bra deckardebut

Jag har köat flera månader för att få låna Fruset ögonblick av Camilla Ceder. Troligen för att boken utspelar sig precis i närheten, men säkert också för att det är en riktigt bra deckardebut. Jag gillar Ceders sätt att skriva. Hennes språk är enkelt utan att bli banalt. Historien i sig är kanske inte jätteoriginell eller överraskande, men den är gripande och alla trådar knyts ihop.

En äldre man får problem med bilen på väg till sin sista dag på jobbet och letar upp en bilverkstad. På gården ligger en död man, skjuten och överkörd ett flertal gånger. Han ringer polisen och sin granne Seja. Grannen kommer till platsen och verkar känna igen offret. Kriminalkommissarie Christian Tell och hans team får nysta både här och där innan de får ihop det hela.

Tell tillhör den nya tidens typiska kommissarie. Lite yngre och lite mindre alkoholiserad än sina äldre föregångare, men väldigt trasig och dessutom rädd för att binda sig. Trots att han kanske är lite schabloniserad är han inte platt. Även hans kollega Karin Beckman är en trevlig ny bekantskap, som jag hoppas får mer utrymme i kommande böcker. Lite lustigt också att hon har samma namn som vår nu pensionerade gymnasiebibliotekarie. Undra om det är en slump, eller om Camilla Ceder gått på skolan jag arbetar på?

Fruset ögonblick är helt klart en läsvärd deckare och jag läser gärna fler böcker av Camilla Ceder!

Originalinlägget publicerades av Lilla O 2009-07-16

Och snart kommer det fler böcker i serien! Närmare bestämt den 30 september då Babylon kommer ut på W & W. Ska bli riktigt kul att läsa! Undra om vår nye gymnasiebibliotekarie finns med här?

3 reaktioner på ”Bra deckardebut”

  1. Hmmm. Jag har läst en recension av den här boken tidigare och där fick jag veta att: boken innehåller extremt många inkonsekvenser och att språket är bedrövligt dåligt. Detta resulterade i att jag lämnade tillbaka boken till bibblan. Oläst. Nu kanske jag måste ångra mig…?!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d