Så gick läsutmaningarna 2022

Året är slut och det är dags att utvärdera förra årets läsutmaningar. Det har varit ett lite lurigt läsår då studier gjort att jag läst en massa som inte riktigt räknas och därför inte haft tid till så mycket nöjesläsning.

Målet var att läsa 11 böcker i månaden, totalt 132 och det gick inte riktigt, men nästan. Till slut läste jag 127 böcker. Egentligen var de dock ganska många fler då jag inte räknat alla lättlästa böcker jag läser och gör material till, inte heller böcker som endast kopplas till studier eller jobb räknas. Kanske behöver jag omvärdera det för att få en bättre statistik, men så har jag i alla fall gjort i år.

Enligt Goodreads statistik läste jag sammanlagt 35651 sidor och det svindlar helt klart lite. Den tjockaste boken var 577 sidor och den tunnaste 73. Runt 250 brukar vara bäst, tycker jag. Få böcker behöver egentligen vara över 300 sidor. Sju böcker fick en femma i betyg och mitt snitt var 3,8. Det höga snittet handlar helt enkelt om att jag har slutat att läsa ut böcker jag inte tycker om.

För första gången på länge nådde jag inte heller mitt geografiska mål att läsa böcker av författare från 26 olika länder. Totalt läste jag böcker från 23 länder, så helt kasst var det verkligen inte. Jag lyckades också läsa fler än en böcker från åtta länder och det är två fler än målet.

Egentligen hade jag bara en regelrätt läsutmaning under 2023 och den kallade jag Favorittolvan. Ni har säkert redan gissat hur det gick. Inte alls bra. Men de fem författare jag återupptäckte bjöd på trevliga läsupplevelser.

De var:

Sara Paborn

Philip Teir

Jennifer Niven

David Levithan

Haruki Murakami

Nästa år blir det få utmaningar som löper över hela året. Målet att läsa böcker av författare från 26 länder och minst två från sex av dem ligger kvar. Ett annat mål är att läsa på norska och danska, något jag tänkt göra länge. Målet för engelska böcker lägger jag på 10%, dvs 13 böcker då jag tänker mig att 132 böcker är ett bra mål även 2023. Mina läsmål från 2023 hittar du här. Lästa böcker listas här och på Goodreads.

1 reaktion på ”Så gick läsutmaningarna 2022”

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: