Favorittolvan 2022

Under många år har jag utmanat mig själv att läsa nya författare i utmaningen Boktolvan, men när jag förra året bara lyckades pricka in fyra stycken på listan, trots att jag läste böcker av 59 för mig nya författare, bestämde jag mig för att strunta i Boktolvan i år. Istället tänkte jag försöka återvända till författare jag bara läst en bok av. Jag kallar utmaningen för Favorittolvan, med fokus på att läsa mer av just författare jag gillat skarpt, men ändå bara läst en bok, men också på favoritförfattare jag inte läst något av på länge.

Målet är att läsa en bok av tolv av författarna på listan:

Karin Alfredsson
Isabel Allende
Roddy Doyle
Augustin Erba
Sebastian Faulks
John Green
Helle Helle
Vigdis Hjorth
Nick Hornby
Han Kang
Jamaica Kincaid
Doris Lessing
David Levithan
Val McDermid
Denise Mina
Haruki Murakami
Jennifer Niven
Olivier Norek
Sara Paborn
Kamila Shamsie
Anna Schulze
Donna Tartt
Philip Teir
Amor Towles
Kjell Westö
Hanya Yanagihara
Linda Åkerström

 

Alla mina läsmål för 2022 hittar du här.

Photo by Nick Fewings on Unsplash

5 reaktioner på ”Favorittolvan 2022”

  1. Vilken bra läsutmaning! Jag har också massor av böcker på min att läsa-lista som jag verkligen vill läsa, men de hamnar alltid långt ner på listan när det kommer nya böcker, nya utmaningar och så vidare… Sara Paborn läser jag gärna igen! Och Nick Hornby kommer med en ny bok i vår. 🙂

    1. Nya böcker och nya författare är prioriterade även för mig och ibland kommer jag på att jag saknar mina gamla favoriter. Vissa på listan är visserligen inte så gamla favoriter, men alla har skrivit riktigt bra böcker och jag vill egentligen läsa mer. Får se hur det går!

  2. En sån utmaning skulle jag också behöva! Delvis uppfylls den av min utmaning av hyllvärmare, men inte helt. Jag kör Boktolvan, men i år blev det hela 50 nya namn… Och när året är slut kommer jag säkert att läst nya författare som jag inte ens känner till nu.

    1. Med en lång lista kan det nog funka! Jag märkte bara att jag satte upp lite för många ”borde-författare” och istället läste nytt av andra som lockade mer.

  3. Favorittolvan var en bra idé. Jag har gjort en Boktolva, så jag tror att jag nöjer mig med den i år – ihop med alla andra utmaningar – men jag ska ha den i åminnelse inför 2023 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: