Five Bedrooms säsong 2

Första säsongen av Five Bedrooms var riktigt charmig, men avslutades med att vännerna som delat ett hus bestämmer sig för att sälja det. Redan när budgivningen är igång ångrar de sig, men hur det gick med huset, vänskapen och kärleken får vi veta först i säsong 2. När vi träffar dem igen har det gått några månader och husletandet är i full gång. Ben och Heather är tillsammans, men hon är inte helt bekväm med att de visar sin kärlek offentligt. Liz och Harry försöker peppa varandra att våga hitta kärleken och dejtingapparna går varma. Med rätt dåligt resultat ska sägas. Ainsley är gravid och ser fram emot att bli mamma, även om situationen är minst sagt märklig då Lachlan också väntar barn med sin fru.

Det låter kanske lite galet och min enda invändning mot andra säsongen av Five Bedrooms är att den är lite spretigare än den första. Samtidigt är den faktiskt mer av allt. Det är mer kärlek, mer vänskap, mer lycka och inte minst mer svärta och sorg. De fem vännerna hittar sitt hus, ett med fyra sovrum och de blir viktigare för varandra hela tiden. Fokus ligger på att bygga om garaget till Ainsleys nya rum och de längtar alla efter bebisen som ska göra deras minst sagt annorlunda familj komplett.

Extra roligt är det att följa Harry i sin jakt på kärlek och hur hans mamma börjar acceptera att han är homosexuell. Faktiskt så mycket att hon ordnar en dejt för honom. De hinduiska traditionerna som mamma Manju för in i serien skapar en speciell känsla. Tydligt är att vännernas olikheter oftast är en tillgång, även om det ibland är lite svårt att dela ett hus på fem. Jag tycker om de mänskliga karaktärerna och hoppas snart få se den tredje säsongen. Roligt också att det verkar bli en fjärde säsong. Det finns helt klart mycket kvar att berätta.


Om serien

Five Bedrooms, säsong 2, 8 avsnitt, (2021)

Skapad av Christine Bartlett, Michael Lucas och Nathan Mayfield

Går just nu att se på Tv4-play, annars på CMore

2 reaktioner på ”Five Bedrooms säsong 2”

  1. Pingback: Five Bedrooms säsong 2 - Bokfeed

  2. Pingback: Five Bedrooms säsong 2 - Bloggfeed

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: