Fem tv-serier jag vill ha mer av

För ett par veckor sedan listade jag bokserier jag vill ha mer av och idag är det dags för tv-serier som jag gärna sett fler säsonger av. Just nu går det att se de första avsnitten av den nittonde (!) säsongen av Grey’s Anatomy och få serier håller så länge, även om just Shonda Rhimes skapelse är på väg upp igen efter en av seriens ganska många svackor. Vissa serier har dock försvunnit allt för snabbt, som de här fem.

Cityakuten, eller ER som den hette på originalspråk, var en av de första i en lång rad sjukhusserier och sändes 1994-2009. Femton säsonger blev det och självklart var inte alla avsnitt bra, men det var en serie med otroligt många bra skådespelare, som jag gärna hade fortsatt följa.

Jag tyckte verkligen om Parenthood som sändes i sex säsonger 2010-2o15. Vi får följa familjen Braverman bestående av fyra vuxna syskon, deras barn och föräldrar. En riktigt fin serie som höll tårkanalerna i trim.

The Letdown var en fantastisk australiensisk serie som tyvärr bara fick två säsonger. Den kretsar till några nyblivna mammor och Celeste Barber gör en fantastisk biroll.

Nu har visserligen serien följts av ett par filmer, men jag hade gärna sett fler säsongen av Downton Abbey. Visst kunde det blivit komplicerat när andra världskriget var i antågande, men det fanns helt klart mer att berätta.

Att världens bästa serie This Life (Livet kan börja) inte fick mer än två säsonger var en skandal. Berättelsen om vännerna som bor ihop i en lägenhet är helt fantastisk, eller var i alla fall när den kom. Nu var det nog 15 år sedan jag såg den senast i samband med att jag också såg filmen This Life +10 där vännerna möts för att gå på Ferdys begravning.

5 reaktioner på ”Fem tv-serier jag vill ha mer av”

  1. Ja This Life alltså. Jag kan inte fatta varför den inte släpps för streaming någonstans, känns som om halva min bekantskapskrets inte önskar annat.

  2. Bengt Erik Eriksson

    ”Falsk identitet” – världens bästa serie. Fem säsonger blev det av denna fantastiska berättelse som innehöll precis allt – livet, relationerna, det globala maktspelet, vår gemensamma framtid, kärleken. Det skulle blivit fler säsonger, men jag antar att tyngden av de första fem blev för mycket för de som skulle ta över. Hade älskat säsong sex. Och säsong sju. Och åtta. Nio. Tio. Egentligen hade jag nog inte behövt någon annan serie än den…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: