Vilka tilldelas Augustpriset?

Idag delar Augustpriset ut i tre kategorier och även om jag egentligen har läst för få av de nominerade för att kunna göra en rättvis bedömning av dem, har jag svårt att hålla mig från att tippa, eller snarare önska.

När det gäller priset för bästa svenska barn- och ungdomsbok håller jag en extra tumme för Nora Khalil och hennes fantastiska debutbok Yani. Jag skulle också bli glad om Ellen Strömberg eller Emma AdBåge får priset.

Av de nominerade till årets svenska skönlitterära bok har jag bara läst en, nämligen Minnen av infraröd och den förstod jag mig inte alls på. Baserat på hur de nominerade böckerna mottagits tror jag att Ia Genberg eller Lina Wolff tar hem priset. Själv är jag mest nyfiken på Jenny Tunedals bok som fick följa med hem från biblioteket i förra veckan.

Bland de nominerade till årets svenska fackbok har jag bara läst halva Girig-Sverige av Andreas Cervenka som är bra, men gör mig så vansinnigt förbannad att jag inte fixar att läsa den några längre stunder. Den får gärna vinna priset. Roligt vore det också om Amat Levin stod som vinnare. Hans Svart historia har jag bläddrat och läst i, men ännu inte läst från pärm till pärm.

Vilka vinnare hoppas ni få se ikväll?

3 reaktioner på ”Vilka tilldelas Augustpriset?”

  1. Pingback: Vilka tilldelas Augustpriset? - Bokfeed

  2. Pingback: Vilka tilldelas Augustpriset? - Bloggfeed

  3. Pingback: Augustprisets vinnare 2022 – enligt O

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: