Five Bedrooms säsong 1

Efter att ha sett fantastiska The Newsreader letade jag efter fler serier från Australien och hittade första säsongen av Five Bedrooms på TV4play. Skådespelaren som finns med i båda serierna är Stephen Peacocke, som i Five Bedrooms spelar Ben Chigwell, en ganska misslyckad figur som försöker skapa ett bättre liv för sig själv.

Serien börjar på ett bröllop vid ett singelbord där alkoholen flödar, precis som den brukar på bröllop. Sent på kvällen bestämmer sig personerna vid bordet sig för att flytta ihop i ett hus tillsammans, då de inte har råd att ta lån själva. Det är mäklaren Ainsley som är mest på och hon lyckas övertala vännerna Harry och Liz att det är en superidé att bli sambos. Harry är läkare och har passerat 30, men bor fortfarande hemma hos sin mamma och Liz är nyskild. Egentligen hade i alla fall Liz tänkt sig något helt annat, men hon dras med. Ben lämnar gladeligen sin husvagn för ett bättre boende och Lachlan, Ainsleys kollega och hemliga kärlek har ännu en gång blivit utslängd av sin fru och behöver verkligen ett nytt hus.

Man kan tycka att två mäklare borde göra ett bättre köp, men huset de köper har i alla fall fem sovrum och de får plats allihop. Att rören inte funkar som de ska och att de ständigt hittar nya fel med huset är något som stör, men det blir ändå ganska så bra. Lachlan återvänder till sin fru ganska snart visserligen och in flyttar Heather, Ainsleys förra hyresvärdinna som tröttnat på sitt äktenskap och sina numera vuxna söner som verkade vägra att flytta hemifrån och växa upp. Hon är nästan 20 år äldre än de andra, men det funkar ändå ganska bra. Det är ingen idyll vi möter, men ett ganska så charmigt kaos.

Jag tyckte mycket om första säsongen av Five Bedrooms och nu letar jag förtvivlat efter något sätt att kunna se säsong 2. Serien har även fått en tredje säsong som har premiär på nyårsdagen. Det ska bli fint att få se vad som händer med de fem huvudpersonerna. Slutet på säsong 1 innehåll en del cliffhangers och det finns en del för dem att lösa.

2 reaktioner på ”Five Bedrooms säsong 1”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: